FANtv-nl-logo-mobile

Koppeling smartphone met auto-infotainmentsysteem

Navteq, Nokia en Magneti Marelli hebben op de IAA een technologie gedemonstreerd die naadloos smartphones integreert in een ingebouwd infotainmentsysteem.


Eenmaal verbonden zijn alle smartphone-toepassingen, diensten en applicaties beschikbaar via de schermen en audiosystemen in de auto. Daarnaast is er informatie-uitwisseling tussen de smartphone en de auto mogelijk, en kunnen de GPS-functionaliteiten worden uitgebreid.De verbinding tussen de smartphone en de auto kan belangrijke informatie over bijvoorbeeld brandstofniveaus en status van de motor doorgeven. In combinatie met GPS kan dit met lokale informatie gekoppeld wordt. Zo kan bijvoorbeeld als het tijd is op te tanken het dichtstbijzijnde tankstation met de laagste dagprijs worden doorgegeven.


Het is zelfs mogelijk een e-coupon voor een gratis kop koffie aan te beiden als de bestuurder bij een bepaald benzinestation stopt. Daarnaast kunnen ook ADAS-toepassingen ondersteund worden zoals een waarschuwing voor automobilisten om vaart te verminderen voor een scherpe bocht. Het geïntegreerde systeem spiegelt het display van de smartphone op een groter scherm en verwerkt commando's via stem, gebaar, aanraking of traditionele ingebouwde knoppen in de auto voor eenvoudig gebruik.


Het mobiele apparaat wordt verbonden met het infotainmentsysteem via Bluetooth of een USB-kabel, wat een handige keuze is afhankelijk van de lengte van de reis. Voor kortere afstanden kan de automobilist de telefoon in zijn tas laten zitten, maar voor langere reizen kan de batterij van de smartphone gespaard blijven door hem te verbinden met een kabel.


Deze technologie is bekend als “Virtual Networking Computer layer”. Het bevindt zich in de alpha-fase en is ontwikkeld in samenwerking met Nokia Research Center, Palo Alto

Vergelijkbare artikelen