FANtv-nl-logo-mobile

Autoproblemen tijdens de vakantie

Met wat voor problemen met hun auto worden Nederlanders geconfronteerd tijdens hun vakantie? Leasemaatschappij ALD Automotive maakte eind verleden jaar de balans op.

Leaserijders staan tijdens hun vakantie het meest stil aan de kant van de weg vanwege een lekke band. Tijdens de zes weken waarin heel Nederland zomervakantie heeft, ontving ALD Automotive hierover de meeste telefoontjes, gevolgd door een niet startende auto door een lege accu. Dit blijkt uit onderzoek van de leasemaatschappij naar strandingen in het buitenland tijdens de vakantieperiode.

Hierbij moet wel opgemerkt worden dat dit alleen klanten van ALD betreft, dus mensen met een leaseauto. Oude auto's, met de nodige slijtage, zijn dus niet in het onderzoek opgenomen.

 

 

Reserveband vaak niet mee op vakantie
Steeds meer automobilisten raadplegen bij een lekke band de pechservice omdat een reservewiel niet meer standaard met leaseauto's wordt meegeleverd. De top vijf aan pechgevallen bij leaserijders was deze zomer als volgt:

 

De top 5 met problemen
1. Lekke band. Doordat er geen reservewiel in de auto aanwezig was, kon er niet verder gereden worden.
2. Lege accu waardoor de auto niet meer startte.
3. Verbrande koppeling. Deze schade kwam voornamelijk voor bij auto's die op vakantie gingen met een aanhanger of caravan.
4. Brandend motormanagement lampje. Dit euvel is vaak ontstaan door een verstopt roetfilter.
5. Buitensluiten. De deur van de auto werd dicht en op slot gegooid met de sleutels nog in het contactslot.

 

Vakantiecheck
Om de pechgevallen tijdens de vakantie zoveel mogelijk te beperken, bood ALD Automotive haar leaserijders in samenwerking met Kwik-Fit een vakantie-check aan. Hierbij werd de auto grondig gecontroleerd en werden de benodigde vloeistoffen bijgevuld. Dit bleek niet geheel overbodig, want slechts 20% van de leaseauto's verliet de garage zonder werkzaamheden. Het vervangen van lampjes en het bijvullen van de olie en ruitensproeiervloeistof zijn de werkzaamheden die het meeste zijn uitgevoerd.

Vergelijkbare artikelen