FANtv-nl-logo-mobile

Ferrari Superamerica

 De door Pininfarina ontworpen Ferrari Superamerica combineert het vermogen van Ferrari's 12-cilinder berlinetta met een zeer originele en innovatieve kijk op het cabrioletconcept.


De Superamerica is de eerste productieauto die is voorzien van een beweegbaar dak in combinatie met elektronchromatische technologie, exclusief ontworpen in samenwerking met Saint Gobain. Een wereldprimeur voor een glazen oppervlak van dit formaat! Het exclusieve, door Fioravanti gepatenteerde beweegbare dak maakt het voor de Superamerica-rijder mogelijk om de kap in tien seconden geheel elektronisch te laten zakken. Dit maakt de auto tot 's werelds snelste cabrioletuitvoering van de berlinetta (met een topsnelheid van 320 km/u).
De Superamerica, die is afgeleid van de Maranello 575M, is leverbaar met een hand-geschakelde of een F1-stijl versnellingsbak. De grote twaalfcilinder motor is geoptimaliseerd tot een vermogen van 540 pk. De nieuwe auto kan ook worden uitgebreid met het GTC besturingspakket, voorzien van Ferrari's nieuwste hightech noviteiten, inclusief carbon keramische remmen.

Het innovatieve elektrische dak van de Superamerica is omgedoopt tot Revocromico, om de unieke combinatie van de achterwaartse beweging en de elektron-chromatische technologie te benadrukken. Het dak is vervaardigd uit glasvezel en de inhoud van de kofferbak blijft onveranderd, of het dak nu open of gesloten is. De glazen achterruit fungeert tevens als windscherm wanneer het dak open staat.

Dankzij het gebruik van elektronchromatisch glas kan de bestuurder de lichtinval in de cockpit volledig controleren. Er is een keuze uit vijf verschillende tinten en het glas kan in minder dan een minuut van volledig verduisterd tot 100% transparant veranderen, met één druk op de knop.
De Ferrari Superamerica is een limited edition model en zal voor het eerst getoond worden op de autoshows van Los Angeles en Detroit in januari 2005.

Technische specificaties:Afmetingen

Lengte:4.550 mm
Breedte:1.935 mm
Hoogte:1.277 mm
Wielbasis: 2.500 mm
Spoorbreedte voor:1.632 mm
Spoorbreedte achter:1.586 mm
Motor
Cilinders:12, in V-structuur
Boring x Slag:89 mm x 77 mm
Inhoud per cilinder:479 cc
Totale cilinderinhoud: 5.748 cc
Compressieverhouding:11:1
Max. vermogen:397 kW (540 pk) bij 7.250 tpm
 Max. koppel: 588,6 Nm (433,8 lbft) bij 5.250 tpm
Prestatie
Topsnelheid:  320 km/u

Vergelijkbare artikelen