FANtv-nl-logo-mobile

MG GT Concept en luxe Rover V8

De AutoRAI 2005 vormt voor zowel Rover als MG hét moment om een nieuwe toekomst in te luiden. Terwijl de twee merken het afgelopen jaar terugblikten op hun 80- jarige (MG) en 100-jarige (Rover) jubilea, werd voor zowel Rover als MG tegelijkertijd het complete model-programma vernieuwd.


Voor Rover betekende dat een nieuwe 25, 45 en 75 en MG ging zelfs nog een paar stappen verder met de ZR, ZS, ZT, de ZT 260 met V8 motor en achterwielaandrijving en natuurlijk de introductie van de MG XPower SV. Deze laatstgenoemde wordt de supersportwagen van MG Sport & Racing. Bovendien laat vooral MG ook zien dat het merk het vizier op de toekomst heeft gericht, dankzij de MG GT Concept die op 9 februari zijn showdebuut in Nederland beleeft, tijdens de AutoRai 2005.
Verder tonen MG en Rover tijdens de AutoRAI 2005 hun meest recente productierijpe noviteiten en daarmee wordt duidelijk dat de twee merken klaar zijn om de mouwen op te stropen en op volle sterkte aan de toekomst te beginnen.


MG GT Concept
Recent gaf MG Rover de eerste foto's vrij van de MG GT Concept, een studiemodel op basis van de MG TF roadster maar met de prachtige lijnen van een uiterst sportieve coupé. Onderhuids is de GT uitgerust met de 2.5-liter KV6 krachtbron, met een vermogen van 200 pk. De verwachting is dat de MG GT zescilinder in amper zes seconden van 0 naar 100 km/u accelereert en een topsnelheid kan bereiken van zo'n 230 km per uur.


Rover V8
Op de fameuze Autosalon van Genève werd in 2004 de indrukwekkende Rover V8 aan een internationaal publiek gepresenteerd. Inmiddels is deze meest krachtige Rover in productie gegaan en de AutoRAI 2005 markeert de verkoopstart voor Nederland. Het nieuwe topmodel van Rover combineert indrukwekkende prestaties met een bijzonder uitgebreide uitrusting en is in ons land leverbaar vanaf € 61.500,-. De Rover V8, standaard uitgerust met een automatische versnellingsbak, is leverbaar als luxe Sterling of Executive.


MG XPower SV
De nieuwe reeks MG XPower SV supersportwagens is vanaf de AutoRAI 2005 in Nederland beschikbaar in twee modeluitvoeringen: de MG XPower SV (Sports Veloce) en de MG XPower SV-R. Beide modellen vormen een belangrijke aanwinst in het voor MG Rover Nederland nieuwe segment van de supersportwagens.


De MG XPower SV, die op dit moment in twee uitvoeringen gebouwd wordt, wordt aangedreven door een geheel aluminium 4.6-liter V8 quad-cam motor met 320 pk, verpakt in een bijzonder sterk stalen boxframe chassis. De uniek geconstrueerde composiet carbon carrosserie speelt een onmiskenbare rol bij het beperken van het gewicht van de auto, dat hierdoor maar 1.495 kg bedraagt. De prestaties van de 'basis' SV liegen er al bepaald niet om: een sprint vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur in 5,6 seconden en een topsnelheid van 267 kilometer per uur. De nog sterkere 5.0-liter V8 versie met 280 kW/385 pk in de MG XPower SV-R beperkt de acceleratie van 0 naar 100 km/u tot 5,1 seconden en verhoogt de topsnelheid tot een indrukwekkende 282 km/u.

Vergelijkbare artikelen