FANtv-nl-logo-mobile

Lexus LF-A coupé (concept)

Onlangs onthulde Lexus de LF-A concept-sportwagen tijdens een persconferentie op de North American International Auto Show (NAIAS) 2005 te Detroit. De tweezitter combineert de prestaties van een exotische sportwagen met de luxe die het merk Lexus zo kenmerkt. De krachtige lijnen van de LF-A geven bovendien de richting aan waarin de styling van het merk Lexus zich ontwikkelt.De krachtbron van de Lexus LF-A levert een vermogen van meer dan 500 pk en meet een cilinderinhoud van minder dan vijf liter. Dankzij de combinatie van optimale overbrengingsverhoudingen, het gewicht en de aërodynamica, moet de LF-A in staat zijn een topsnelheid van zo'n 322 km/h te behalen.


Nieuw Lexus design
Hoewel de LF-A een belangrijk statement is voor de wijze waarop Lexus aankijkt tegen de prestaties van exotische sportwagens, is de auto ontworpen vanuit de noodzaak te komen tot een wereldwijde nieuwe styling voor het merk Lexus.

Eenvoud, in vorm en functie, komt tot uiting in overzichtelijkheid en het weglaten van overbodige elementen. Elegantie - van binnen en van buiten - is het voorkomen van overdrijving, door nadruk te leggen op ingetogen luxe die intrigerend, subtiel en enigszins verrassend is. De formule is gericht op het visuele contrast tussen eenvoud en elegantie, zodat een uitstraling wordt gecreëerd die niet alleen dynamisch en krachtig, maar ook robuust is.

Optimale gewichtsverdeling
De LF-A is voor Lexus een ingrijpende verandering op het gebied van stijl en design. De plaats van de belangrijkste componenten is opnieuw bepaald en de afmetingen zijn - indien mogelijk - gereduceerd. Door de afmetingen en de uitrusting vanuit een nieuwe invalshoek te benaderen, hebben de ontwerpers een optimale gewichtsverdeling kunnen realiseren, van groot belang voor de handelbaarheid en stabiliteit bij hoge snelheden.
Het LF-A-concept is een krachtig statement en geeft duidelijk aan in welke richting het design van Lexus wereldwijd zich zal ontwikkelen in de nabije toekomst.Vergelijkbare artikelen