FANtv-nl-logo-mobile

Ford Ka Culture, Apple en Futura

Ford viert de introductie van de voor modeljaar 2005 op een aantal belangrijke punten vernieuwde Ka met een trio speciale uitvoeringen. Als eerste de reeds op de AutoRAI 2005 onthulde Ka 'Karel Appel', de tiende editie in de succesvolle reeks 'Kunst met een Grote Ka'.


Eveneens een gelimiteerde oplage heeft de nieuwe Ka Culture, een bijzonder gunstige aanbieding voor een absolute basisprijs. Ook nieuw, maar zonder beperking in aantallen, is de Ka Futura: in navolging van de vorig jaar geïntroduceerde Futura-versies op diverse andere modellen van Ford een zeer rijk uitgeruste auto voor een buitengewoon aantrekkelijke prijs.

Jubileum Kunst met een grote Ka
De tiende editie van 'Kunst met een grote Ka' is ontwikkeld in samenwerking met de wereldberoemde Nederlandse kunstenaar Karel Appel, die overigens wel heel toepasselijke initialen heeft!


De 'Ka Appel' is uitgevoerd met een 1.3 70 pk/ 51 kW benzinemotor en biedt onder meer: ABS, airconditioning, airbag passagier en bestuurder, afstandsbediening voor centrale portiervergrendeling, 14-inch 6-spaaks lichtmetalen wielen, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, metaallak, leder op pookknop en stuurwiel en elektrisch bedienbare voorportierramen.  Toerenteller
De auto´s zijn voorzien van speciale Karel Appel badges en worden in een oplage van 1.000 geproduceerd. De prijs van de Ka Appel is € 11.995,-, hetgeen een prijsvoordeel van € 1.200,- inhoudt – even afgezien van de bijzondere kunstdruk van Karel Appel die bij deze jubileum-KunstKa hoort. Dat is een litho in de befaamd flamboyante stijl van Appel, die de naam 'Boomerang of Thoughts' draagt.


Ka Culture, enorm prijsvoordeel
Het tweede, eveneens in oplage beperkt speciaal model van de Ka is de 'Culture'. Deze uitvoering is gebaseerd op de versie Style (met onder meer ABS, airbag, stuurbekrachtiging en de 1.3 benzinemotor met 60 pk/ 44 kW), maar heeft, in combinatie met tijdelijke voordeelpremies, het onweerstaanbare prijskaartje van € 7.995,-, hetgeen een prijsvoordeel van niet minder dan € 1.400,- inhoudt. Zo mogelijk nóg aantrekkelijker is het maandbedrag van € 79,- dat deze Ka via Ford Options kost. Options is een speciaal Ford-programma dat het mogelijk maakt om iedere twee jaar een nieuwe Ford te rijden. De Ka Culture betreft een tijdelijk aanbod en is verkrijgbaar in de kleuren Deep Navy en Colorado Red.


Ka Futura, rijke uitrusting
De nieuwe Futura-editie van nu ook de Ka behelst zoals gebruikelijk een hoogst aantrekkelijk pakket extra's voor een buitengewoon vriendelijke prijs. De Ka Futura heeft (bovenop de versie Style met 60 pk motor) onder meer als extra het Easy Sound 6000 audiosysteem en naar keuze airconditioning of een elektrisch bedienbaar vouwdak. De prijs van deze Ka Futura bedraagt € 9.995,-, hetgeen een klantenvoordeel van € 600,- inhoudt.


Met dit aantrekkelijke drietal maakt de vernieuwde Ford Ka een meer dan interessante start.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl