FANtv-nl-logo-mobile

BMW 1 Serie nu ook met LPi

De LPi installatie voor de BMW 1 Serie is in grote lijnen gelijk aan die van de 3 Serie. Vanwege de andere afmetingen van de kofferruimte is er in de 1 Serie slechts plaats voor een cilindrische 60 liter tank die in de breedte achter de achterbankleuning wordt geplaatst. De LPG-vulopening wordt aan de rechterzijde in het achterscherm gemonteerd.De installatie is uitsluitend leverbaar door de Nederlandse BMW dealerorganisatie, de centrale inbouw is toevertrouwd aan de firma Mesman in Son en de consumentenprijs bedraagt € 2.510,- inclusief BTW en inbouw. De LPi installatie valt volledig onder de twee jaar/onbeperkte kilometers van de BMW garantie. Wat de afweging diesel of LPG betreft: Veel mensen verkijken zich op het omslagpunt: het duurt langer dan vaak wordt gedacht voordat een dieselrijder voordeliger uit is.


Diederik Reitsma, PR Manager BMW Group Nederland: ,,Volgens onze berekeningen is het omslagpunt waarbij LPG goedkoper is dan benzine 15.000 kilometer per jaar. Voor diesel is dat nu ongeveer 32.000 km per jaar. Een gemiddelde automobilist komt niet verder dan 16.000 km per jaar."


Volgens Reitsma is een 1 Serie met LPi voor veel meer automobilisten een interessanter alternatief voor benzine dan zij zich nu realiseren. Bovendien is LPG van alle conventionele motorbrandstoffen qua emissie verreweg het schoonst en nog steeds het goedkoopst.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl