FANtv-nl-logo-mobile

Audi A3

De Audi A3 heeft een verfrist uiterlijk gekregen en meer veiligheidsvoorzieningen. Nieuw is de A3 in S line exterieuruitvoering. Sportiviteit en dynamiek, vooruitstrevende technologie en de hoogste kwaliteit: bekende kenmerken van de A3 die nog verder zijn versterkt.De vernieuwde A3 is onmiddellijk herkenbaar aan de single frame grille, die nu ook de driedeursuitvoering siert. Het exclusieve Audi-familiegezicht is daarmee nog uitgesprokener aanwezig. Het ontwerp keert terug in het centrale deel van de nieuwe driespaaks en vierspaaks stuurwielen. Vanzelfsprekend heeft Audi de A3 ook technisch verfijnd. Het sportonderstel is nu nog comfortabeler. De zogenoemde 'hill hold'-functie verhindert dat de auto terugrolt op hellingen (meeruitvoering).


Variabele assistentie
Aan de omvangrijke veiligheidsuitrusting is een nieuwe toepassing van de variabele stuurbekrachtiging toegevoegd, volledig geïntegreerd in de nieuwste generatie ESP. De stuurbekrachtiging biedt meer assistentie op het moment dat de bestuurder in kritieke situaties corrigeert. De auto stuurt lichter bij een juiste correctie. De weerstand van het stuur wordt echter groter wanneer de bestuurder een verkeerde correctie uitvoert die de situatie kan verergeren.


Audi heeft de optielijst van de A3 uitgebreid met de luxueuze exclusive line-uitvoering. Een andere optie om de Audi A3 nog verder is te personaliseren is de S line-sportuitvoering. Deze uitvoering zal in het bijzonder de sportief ingestelde rijder aanspreken. De S line-sportuitvoering omvat nieuw vormgegeven lichtmetalen velgen en biedt de koper de keuze uit exclusieve lakkleuren. De sportstoelen in de S line-sportuitvoering zijn bekleed met een stof/ledercombinatie. De A3 geeft in zijn segment de toon aan op het gebied van afwerkingskwaliteit en materiaalkeuze.


Het aantal combinatiemogelijkheden van motor en transmissie voor de Audi A3 is onveranderd groot. Beschikbaar zijn vier- en zescilindermotoren, FSI - de eerste FSI turbo ter wereld - en TDI-motoren met pompverstuivertechnologie. Een ander technisch highlight is de naadloos schakelende DSG-transmissie met dubbele koppeling, als alternatief voor de vijf- en zesversnellingsbakken en de Tiptronic-automaat met zes versnellingen. Uiteraard is de Audi A3 naar keuze leverbaar met voorwielaandrijving of quattro permanente vierwielaandrijving.


De vanafprijs van de vernieuwde A3 is € 24.590,- en hij staat vanaf medio juni bij de Audi-dealer.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl