FANtv-nl-logo-mobile

Fiat 600 (model 2005)

Ter ere van het 50-jarig jubileum van de legendarische Fiat 600 introduceert Fiat de vernieuwde versie van de Seicento: de Fiat 600. Deze nieuwe Fiat 600 legt een visuele link met de auto die een halve eeuw geleden de mobiliteit van Italië in gang zette.De in 1955 geïntroduceerde Fiat 600 was een revolutionair model; pionier in het segment van de kleine, betaalbare auto. Voor het eerst kwam mobiliteit binnen handbereik van de werkende klasse. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er maar liefst 2,6 miljoen exemplaren van de band rolden in de 15 jaar dat de Fiat 600 leverbaar was.


De Seicento (Italiaans voor 'zeshonderd') is een waardige opvolger met een productiecijfer van 1,1 miljoen eenheden, sinds de introductie in 1998. Het is een auto met vele kwaliteiten: goede prestaties en een uitmuntend weggedrag, lage kosten en een hoge restwaarde. Kortom, een voertuig met een uiterst gunstige prijs/kwaliteit-verhouding.


Met de introductie van de nieuwe Fiat 600 wordt er teruggegrepen naar het succesnummer van weleer, hetgeen de Italiaanse 'super-mini' helpt om zijn concurrentiepositie in het zwaarbevochten segment verder te verstevigen. De Fiat 600 is de meest compacte vierzitter op de markt. Hij voelt zich prima thuis in druk stadsverkeer, maar is ook uitstekend te gebruiken voor langere ritten. In het laatste geval slaagt hij erin om zijn inzittenden in alle comfort op de plek van bestemming te krijgen, waarna deze uitgerust uit zullen stappen.


Veranderingen
Zowel het interieur als het exterieur van de Fiat 600 combineren een retro-touch met moderne accenten. In visueel opzicht vormt het ronde Fiat logo op de neus bijvoorbeeld een moderne interpretatie van het origineel; achterop prijkt het nieuwe 600 logo. De vernieuwing is niet beperkt gebleven tot het uiterlijk, ook onderhuids diverse veranderingen. Om het comfort verder te verhogen is er kritisch gekeken naar de geluidsisolatie om banden- en motorgeluid in het interieur te minimaliseren.


Deze inspanningen hebben ervoor gezorgd dat de Fiat 600 de stilste auto is in zijn klasse. Ook is er veel aandacht besteed aan de passieve veiligheid. De kooiconstructie is verder verstevigd, de deuren zijn voorzien van verstevigingbalken en de kreukelzones zijn opnieuw ontworpen om de krachten bij een aanrijding efficiënter op te kunnen vangen.
De Fiat 600 is een van de zuinigste auto's op de markt en standaard dan wel optioneel voorzien van een aanzienlijke uitrusting: ABS, bestuurdersairbag, gordelspanners, centrale vergrendeling, neerklapbare achterbank, two tone interieur, ivoorkleurige details, elektrische ramen, stuurbekrachtiging en bumpers/spiegels in kleur.


Gelimiteerde versie: de Fiat 600 '50th'
Ter ere van het 50-jarig jubileum komt Fiat met een gelimiteerde uitvoering: de Fiat 600 '50th'. Hij is verkrijgbaar in drie pasteltinten, welke ten tijde van de originele 600 zeer populair waren: ivoor, blauw en groen. Alle worden uitgevoerd met een opvallende striping op de motorkap en het dak, een kenmerk van de Fiat 600 racers van weleer. Standaard is de Fiat 600 '50th' is o.a. uitgerust met een handbediende airco, twee airbags en een radio/CD speler., bumpers in carrosseriekleur, Fiat-logo in de stoelen en two tone bekleding.


Zowel de Fiat 600 als de Fiat 600 '50th' worden dit najaar in Nederland verwacht.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl