FANtv-nl-logo-mobile

SEAT Altea FR Prototipo

Op de IAA in Frankfurt heeft Seat de Altea FR Protototipo met een 170 pk sterke dieselmotor gepresenteerd. Dit is vast een voorproefje van de productieversie die begin 2006 volgt.FR staat voor Formula Racing. Dat schept verwachtingen. De Altea FR Prototipo is dan ook net als alle andere FR-modellen bijzonder temperamentvol. Dat dankt hij onder meer aan de sterkste dieselmotor ooit van Seat: een nieuwe 2.0 TDI met vier kleppen per cilinder en een vermogen van 170 pk (125 kW). Deze motor is ontwikkeld op basis van de 2.0 TDI (140 pk) en standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De prestaties liggen op hoog niveau: de Altea FR haalt een top van 208 km/h en sprint in 8,6 seconden van 0-100 km/h. Ondanks zijn indrukwekkende prestatievermogen, voldoet de dieselmotor aan de strenge EURO IV-emissienorm.


Uiterlijk: Sportief-elegant
Het uiterlijk van de Altea FR is volkomen in lijn met de prestaties. Hij onderscheidt zich van de andere Altea-modellen door zijn speciaal ontworpen bumpers, de verchroomde lichtmetalen wielen (18-inch) en de brede (225/40) banden. Daarbij springen ook de scherpe contrasten in het oog: het koetswerk is zilverkleurig en dat steekt fraai af bij het zwarte dak en diverse andere details in (hoogglanzend) zwart zoals het uiteinde van de motorkap, de omlijsting van de voorruit en de behuizing van de koplampen. Daarnaast zijn diverse details (buitenspiegels, de wielen en de 70 mm dubbele uitlaat) uitgevoerd in chroom.De grote FR-logo's op beide flanken van de auto, vallen ook gelijk op. Maar schrik niet, de productieversie van de Altea FR wordt geleverd zonder deze opvallende 'graphics'.


Interieur: Sportief-functioneel
In het interieur van de Altea FR Prototipo zijn ook sterke contrasten te vinden. Zo zijn de hemelbekleding evenals de deurhendels, de bekerhouder aan bestuurderszijde en alle stiknaden uitgevoerd in zilverkleur. De stoelen zijn met leer bekeed en voorzien van een ingenaaid FR-logo. Dat logo komt ook terug op het instrumentarium, het stuur en de pookknop. Deze laatste twee zijn overigens evenals diverse dashboarddelen met leer bekleed. Daardoor straalt het interieur onmiskenbare sportiviteit uit.Standaard op de Altea FR zijn bi-xenonkoplampen die met de stuurbewegingen meedraaien waardoor ook bochten optimaal worden verlicht. Net als bij de andere Altea-modellen is een verschuifbare achterbank is standaard leverbaar. Hierdoor kan de bagageruimte worden vergroot tot maximaal 510 liter.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl