FANtv-nl-logo-mobile

BMW Z4 M Roadster

De BMW Z4 Roadster krijgt zijn lang verwachte M-uitvoering. De Z4 M wordt uitgerust met een 3,2 liter zescilinder motor die 343 pk levert.  De BMW rijdt van 0 naar 100 in 5 seconden en heeft een begrensde top van 250 kilometer per uur.


Het onderstel is met 10 millimeter verlaagd en onder de achterzijde van de auto moet de achteras met limited slip differentieel voor genoeg grip zorgen. Mocht de bestuurder de grenzen van het toelaatbare overschrijden, dan is er BMW's Dynamic Stability Control dat is voorzien van enkele nieuwe functies. Het remsysteem erft de M-verie van de M3 CSL en dat betekent krachtige remmen.De vormgeving vestigt de aandacht op het brede front. Door een laag doorlopende spoiler lijkt de auto lager op de weg te liggen. Drie luchtinlaten in de bumper laten duidelijk zien dat zowel de motor als het remsysteem respectievelijk zuurstof en koeling nodig hebben. Sterk geprononceerde wielkasten en 18-inch M-design velgen zijn een tweede indicatie van de afkomst van deze BMW. Door de brede wielkasten oogt de achterzijde breed en laag, terwijl gewijzigde achterlichten, een diffusor en vier uitlaatpijpen ook geen twijfel laten bestaan over het sportieve karakter van de auto.


Volgend jaar januari maakt de Z4 M Roadster zijn showdebuut in Detroit en niet lang daarna wordt hij bij de Nederlandse dealers verwacht.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl