FANtv-nl-logo-mobile

Mazda CX-7 (Amerikaans model)

Mazda onthult tijdens de North American International Auto Show 2006 in Detroit de definitieve productieversie van de Mazda CX-7 crossover sport utility vehicle (SUV).


De CX-7 staat in het voorjaar in de Amerikaanse showroom en is de eerste van drie geheel nieuwe Mazda's die speciaal voor de Noordamerikaanse markt werden ontwikkeld. Begin 2007 wordt de CX-7 op de Europese markt verwacht.De SUV biedt plaats aan vijf volwassenen en 846 liter bagage. Door het neerklappen van de achterbank wordt de bagageruimte vergroot tot 1659 liter.


Onder de motorkap van de CX-7 bevindt zich een versie van de direct ingespoten 2.3 liter viercilinder benzinemotor met turbocompressor en tussenkoeler, dezelfde als in de Mazda6 MPS. De 2.3 DISI (Direct Injection Spark Ignition) turbomotor levert 244 pk bij 5.000 t/min. De 2.3 liter DISI turbomotor bereikt zijn maximumkoppel van 349 Nm al bij 2.500 t/min.De Mazda CX-7 beschikt over geventileerde remschijven rondom, een anti-blokkeerremsysteem (ABS), tractiecontrole (TCS) en dynamische stabiliteitsregeling (DSC). De auto is leverbaar in een voorwielaandrijving of een Active Torque-Split All-Wheel Drive, Mazda's actieve vierwielaandrijving.

Vergelijkbare artikelen