FANtv-nl-logo-mobile

Vernieuwde BMW X3

In september maakt de nieuwe BMW X3 zijn opwachting. De tweede generatie van de Sports Activity Vehicle heeft diverse uiterlijke en technische wijzigingen ondergaan.


Het uiterlijk van de nieuwe BMW X3 is herkenbaar aan de uit twee delen bestaande voor- en achterbumper, die zijn uitgevoerd in de kleur van de carrosserie. Opvallend is ook de iets grotere, niervormige grille met lamellen in afwijkende kleuren. Nieuw vormgegeven lichtunits voor en achter onderstrepen het sportieve uiterlijk van de BMW X3.Het motorenpalet van de nieuwe BMW X3 telt drie benzinemotoren en drie diesels. Het topmodel van het X3-gamma beschikt over een nieuw ontwikkelde zescilinder-in-lijn 3.0 liter dieselmotor met een vermogen van 286 pk en een koppel van 580 Nm.Naast dit nieuwe model zijn ook twee 2.0 liter viercilindermotoren leverbaar. Zowel de diesel- als de benzinemotor levert een vermogen van 150 pk. Deze uitvoeringen beschikken, evenals de meeste zescilindermodellen standaard onder meer over een handgeschakelde zesversnellingsbak, 17 inch lichtmetalen wielen, airconditioning, zes airbags en een radio/CD-speler met zes luidsprekers. Het nieuwe topmodel, de X3 3.0sd wordt standaard gecombineerd met een nieuwe zestraps automatische transmissie en 18 inch lichtmetalen wielen.


De X3 wordt ook uitgerust mettechnische voorzieningen als Dynamische Stabiliteits Controle (DSC) met een aantal extra functies zoals Dynamic Brake Control (DBC) en de innovatieve xDrive vierwielaandrijving.

De nieuwe BMW X3 is leverbaar vanaf €45.600,- voor de X3 2.0i en €50.900 voor de X3 2.0d.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl