FANtv-nl-logo-mobile

Isuzu D-Max

Isuzu heeft de Rodeo pick-up vernieuwd en brengt deze nu onder de naam D-Max op de markt.De nieuwe D-Max is van de voor-bumper tot aan de achterzijde compleet vernieuwd en er zijn twee diesels aan het motor-assortiment toegevoegd: een 2.5-liter en een 3.0-liter VGS Turbo common-rail.


Het design is vloeiender geworden. Daardoor toont de auto niet alleen minder hoekig, maar het heeft ook een lagere luchtweerstand tot gevolg. En dat maakt de D-Max dan weer zuiniger.


Uiterlijk is de nieuwe Isuzu direct herkenbaar dankzij de nieuwe geïntegreerde grille en voorbumper. Ook de nieuwe projectie-koplampen, voor het eerst op een pick-up, springen direct in het oog en leveren ten opzichte van de Rodeo een 50% verbeterde lichtopbrengst en een groter bereik. Ook de nieuwe, rond vormgegeven mistlampen aan de voorzijde zorgen voor een grotere licht-opbrengst.


De nieuwe 2.5- en 3.0-liter Ddi VGS Turbo modellen zijn voorzien van opvallende in de motorkap geïntegreerde luchtinlaauitvoeringen. Naast de visuele aantrekkingskracht zorgen deze voor een efficiënte luchttoevoer naar de grote intercooler.Van opzij bekeken vallen de nieuwe lijnen goed op. De vierwielaangedreven uitvoeringen en de Hi-Lander modellen beschikken over verbrede wiel-kasten, waardoor de D-Max extra gespierd overkomt. In die wielkasten zijn afhankelijk van de uitvoering nieuw ontworpen 15 of 16 inch lichtmetalen wielen te vinden. De grote buitenspiegels zijn vanaf nu uitgerust met LED richtingaanwijzers, een feature die normaliter alleen op luxu auto's is te vinden is, en zeker niet op een pick-up. De in carrosseriekleur uitgevoerde portiergrepen (verchroomd voor de luxere uitvoeringen) versterken die luxe uitstraling nog eens extra.


Aan de achterzijde is de nieuwe D-Max pick-up direct herkenbaar aan de nieuw ontworpen laadbak en de nieuwe achterbumper. De laadbak is tevens te bestellen met een geïntegreerde spoiler voor een betere aerodynamica. De gerestylde achterbumper herbergt nieuw vormgegeven, heldere multi-reflector achterlichten die de auto een luxe uitstraling geven. De achterlichten zijn te bestellen met rookglas.


Net als de buitenzijde is ook het interieur compleet vernieuwd, en ook hier vinden we weer opvallend veel luxe voor een pick-up. Isuzu heeft de D-Max uitgerust met een nieuw, stijlvol en modern instrumentenpaneel. Daarin lichten de driedimensionaal gestijlde klokken blauw en duidelijk op, zowel overdag als in het donker. De blauwe verlichting is in zes standen in te stellen. Het instrumentarium is bovendien voorzien van een digitaal informatie-display, waarin de gegevens van de boordcomputer zijn af te lezen, zoals het gemiddelde brandstofverbruik, de temperatuur, de afgelegde afstand en de gekozen versnelling bij versies met een automaat.


De prijzen beginnen bij € 14.375 voor de tweewielaangedreven uitvoering en € 18.975 excl. BPM/BTW voor de 4WD-versie.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl