FANtv-nl-logo-mobile

Kia ex_cee'd cabrio concept car

Kia toont in Genève een cabrio-versie van de Kia Cee'd. Het betreft een conceptauto.De Kia ex_cee'd cabrio concept car, zoals de auto voluit heet, is gebaseerd op de nieuwe driedeurs cee'd Sporty Hatch. De Sporty Hatch gaat in december in Slowakije in productie. De auto's hebben dezelfde wielbasis, maar de cabrio beschikt over diverse nieuwe carrosseriedelen. De ex_cee'd deelt dezelfde bodemplaat en tal van onzichtbare componenten met de driedeursuitvoering. Het grootste verschil is het elektrisch bedienbare stoffen vouwdak.
 
Door de ex_cee'd te voorzien van een stoffen dak kiest Kia bewust voor haar eigen aanpak in plaats van de trend te volgen van cabrio's met een metalen vouwdak. Ontwerper Peter Schreyer zegt: “Ik ben er van overtuigd dat het stoffen dak weer terugkeert. We hebben allemaal lange tijd met het romantische idee van het rijden in de open lucht geleefd en voor mij vormt het stoffen dak een onmiskenbaar element van een echte cabrio.”


 


De cabrio conceptauto is voorzien van 19 inch lichtmetalen wielenvoorzien van een 'meringue white' carrosseriekleur met een stoffen kap in de kleur 'bitter chocolate'. Tinten die ook in het tweekleurige lederen interieur terugkomen.


Geef je mening over deze auto!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl