FANtv-nl-logo-mobile

Lotus 2-Eleven

Lotus onthult tijdens de 77e Autosalon van Genève de Lotus 2-Eleven, een serieuze circuitracer.


Deze nieuwste Lotus is bedoeld voor de actieve en enthousiaste autosporter en voert de filosofie van Colin Chapman, 'prestaties door een beperkt gewicht', tot in het extreme door.


Met een gewicht van slechts 670 kg en een motorvermogen van 255 pk uit de 1.8-liter motor met turbocharger en intercooler heeft de Lotus 2-Eleven een vermogen/gewichtverhouding die overeenkomst met die van een Formule I auto uit de jaren zestig.

De productiestart van de Lotus 2-Eleven staat gepland voor april 2007 in de toonaangevende Lotus productiefaciliteit van Lotus Headquarters in Hethel, Engeland. De 2-Eleven zal in de speciale Lotus Motorsport workshop worden afgebouwd en iedere auto zal worden voorzien van een Lotus Sport typeplaatje.


De Lotus 2-Eleven is vooralsnog uitsluitend leverbaar in een introductie-uitvoering, die ondermeer is voorzien van een unieke Lotus-striping en speciale Lotus bestickering. Deze 'Launch Edition' wordt in twee versies leverbaar: een straatversie, voorzien van voor- en achterlichten, een uitlaatkatalysator, een achterspoiler en andere voorzieningen voor toelating op de openbare weg.

De tweede versie is de 'Track' uitvoering met een verbeterde aerodynamica, zoals een 'high downforce' koolstofvezel achterspoiler, een speciale voorsplitter, remlichten en een FIA goedgekeurde kuipstoel voor de bestuurder.

Vergelijkbare artikelen