FANtv-nl-logo-mobile

MINI Clubman

De Mini familie wordt uitgebreid met de langverwachte Clubman. Deze auto combineert sportieve rijeigenschappen met een opvallend design.


De Clubman heeft een 8 centimeter langere wielbasis terwijl zijn totale lengte met maar liefst 24 centimeter is toegenomen. De achterpassagiers profiteren van meer beenruimte en dankzij de extra lengte en de in delen neerklapbare achterbank kan de laadruimte variëren van 260 tot maar liefst 930 liter.


In totaal zijn maximaal vijf zitplaatsen mogelijk. Een ander kenmerk van deze multifunctionele Mini is de 'Clubdoor', een bijna onzichtbare deur rechtsachter die de toegang tot de achterbank vergemakkelijkt. Om de enorme bagageruimte optimaal te kunnen benutten heeft de Clubman aan de achterzijde twee opzij scharnierende deuren, een zogenoemde split-door, voor snelle en eenvoudige toegang.

Voor de Clubman heeft het merk een nieuwe generatie viercilinder benzinemotoren ontwikkeld. De Cooper S Clubman (175 pk en 240 Nm, een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 7,6 sec. en een topsnelheid van 224 km/u) is het topmodel, gevolgd door de Cooper Clubman (120 pk en 160 Nm, een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 9,8 sec. en een topsnelheid van 201 km/u).


Alledrie de motoren zijn gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en komen uit op een groen energielabel. De Cooper S Clubman heeft een C-label, de Cooper Clubman en Cooper D Clubman komen uit op een B-label. Optioneel is een zestraps automatische transmissie leverbaar.

Naast hightech motoren hebben alle Mini een automatische Start-Stop functie, Brake Energy regeneration en een schakelindicator, een lampje dat het ideale schakelmoment aangeeft.


Kopers kunnen hun Clubman vergaand personaliseren door de verschillende lak- en interieurkleuren te combineren. De Mini Clubman is vanaf 10 november verkrijgbaar.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl