FANtv-nl-logo-mobile

Vernieuwde Kia Sportage

Kia viert de officiële productiestart van de Sportage SUV-reeks in de fabriek in Slowakije, met de première van de vernieuwde Sportage op de IAA Frankfurt Motorshow.


Uiterlijk is de vernieuwde Kia Sportage op details gewijzigd, waarbij de uitvoeringen onder andere worden voorzien van een nieuw vormgegeven voorgrille, koplampen met zwarte omlijstingen, grotere buitenspiegels, nieuwe lichtmetalen wielen, een grotere keuze aan carrosseriekleuren en in carrosseriekleur gespoten bumpers.
Tot de technische veranderingen behoort onder andere de stuurbekrachtiging, die een nieuwe afstelling heeft gekregen voor een iets directere besturing. De dempers van de wielophanging zijn stijver geworden voor verbeterde rijeigenschappen op een verharde ondergrond en het overhellen van de carrosserie is nog verder beperkt.
 
Binnenin heeft de nieuwe Sportage verbeterde voorstoelen gekregen met langere (+ 40 mm) en bredere (+ 20 mm) kussens voor extra ondersteuning en comfort. De vorm en stijfheid van de achterbankkussens zijn eveneens aangepast en de achterbank is nu 5 mm lager gepositioneerd om extra hoofdruimte te creëren.
 
Verder is het maximale aanhanggewicht van de Sportage met 12,5% toegenomen ten opzichte van het vorige model, tot maximaal 1.800 kg.
 
Kopers van een vernieuwde Kia Sportage kunnen kiezen uit een reeks van tien carrosseriekleuren in combinatie met een donkergetint interieur (zwart). Acht van die exterieurkleuren zijn nieuw voor de Sportage, waarvan twee solidlakken en zes metallickleuren die gelijk zijn aan die van de cee'd-uitvoeringen die in Zilina worden gebouwd. De twee populairste metalliclakken van het 2007 model (Grayish Silver en Smart Blue) blijven leverbaar voor de nieuwe uitvoering.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl