FANtv-nl-logo-mobile

De nieuwe Citroën C5

Met de nieuwe C5, positioneert Citroën zich nadrukkelijk in de hogere middenklasse. De C5 komt er als Sedan en als Break.


De nieuwe C5 is in vergelijking met het huidige model iets groter. Met zijn afmetingen, 4,78 m x 1,86 m x 1,45 m (lxbxh), bevindt de nieuwe C5 zich in het segment van de grotere auto's. Het model beschikt nu ook weer over veel technische snufjes. De C5 wordt begin 2008 op de Nederlandse markt verwacht.


Afhankelijk van de gekozen motor wordt de C5 geleverd met een hydropneumatisch onderstel. Het Hydractive 3 Plus, bekend van de Citroën C6, biedt maximaal comfort en veiligheid. Het conventionele veersysteem wordt op de modellen met de kleinste motorinhoud geleverd.

De C5 is leverbaar met een groot aantal motoreren. Zo zijn er drie benzinemotoren: een 1.8i 16V met 127 pk, de 143 pk sterke 2.0i 16V 143 pk en een 3.0i V6 24V met een vermogen van 215 pk.


Voor de liefhebbers van een diesel is er keuze uit vier krachtbronnen. De 1.6 HDiF met 110 pk, een 2.0 HDiF met 138 pk, de 173 pk sterke 2.2 HDiF en een de krachtigste variant is de 2.7 HDiF V6 die 208 pk uit het blok weet te halen.


Afhankelijk van de gekozen uitvoering en motorisering kan de C5 worden uitgerust met een handgeschakelde of automatische transmissie.


De nieuwe C5 voldoet aan de strengste veiligheidsnormen als het gaat om actieve en passieve veiligheid. Hij is standaard uitgerust met ESP, heeft een zeer torsiestijve carrosserie en negen airbags, waarvan zeven standaard en twee optioneel.

Daarnaast kan de auto geleverd worden met parkeersensoren. Om het parkeren te vereenvoudigen, heeft de C5 sensoren vóór en achter en een parkeerplaatsassistent die de bestuurder informeert of de parkeerplek ruim genoeg is om de auto te parkeren


Ook optioneel is het Lane Departure Warning System (LDWS), dat de bestuurder alert houdt als hij onbedoeld buiten zijn rijbaan dreigt te raken, en bi-xenon koplampen.


Op de versies met Hydractive 3 Plus zit een automatische, elektrische handrem die voor meer comfort en veiligheid zorgt. Bij deze voorziening is hill start assist inbegrepen: deze zorgt er voor dat de auto gedurende twee seconden stil blijft staan als de voet van de rem wordt genomen, zodat de bestuurder de tijd krijgt om zijn voet naar het gaspedaal te verzetten. 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl