FANtv-nl-logo-mobile

Nieuwe Ford Focus gepresenteerd

De Ford Focus viert zijn tiende verjaardag in 2008 met een nieuw model. Een nieuw uiterlijk op basis van kinetic design, verbeterd interieur, nieuwe voorzieningen en technologieën.


Sinds de Focus in 1998 werd geïntroduceerd, zijn er rond de vijf miljoen exemplaren geproduceerd in Europa.


De nieuwe Ford Focus begint vanaf eind 2007 van de productielijnen te rollen en wordt aangeboden als driedeurs- en vijfdeurs hatchback en Wagon.  Het Focus-assortiment wordt vervolgens later in 2008 nog verder uitgebreid met de nieuwe vierdeurs sedan, de Focus Coupé-Cabriolet en het sportieve Focus ST.

De opvallendste verandering aan de Ford Focus is het ontwerp. Sommige fabrikanten veranderen bij een facelift alleen een bumper of grille, maar het designteam van Ford Europa heeft kinetic design toegepast op de hele buitenkant van de auto, zodat een bijna geheel nieuwe carrosserie is ontstaan.


In het interieur van de nieuwe Focus lag de nadruk op het verbeteren van de kwaliteit van de materialen en het verhogen van het comfort. 

De nieuwe Focus is leverbaar in vier uitvoeringen: de Trend, de Ghia, de Titanium en de ST.  Klanten kunnen hun auto verder uitbreiden en persoonlijker maken met optionele X-packs voor de Ghia- en Titanium-modellen, en diverse thematische optiepakketten: Sport, Comfort, Style en Business (de leverbaarheid hangt af van de markt). 


De Focus is uitgerust met zes airbags, standaard ESP (Electronic Stability Programme) met Traction Control. Verder is voor de nieuwe Focus DDS (Deflation Detection System) leverbaar en hebben alle nieuwe Focus-modellen een automatisch activeringssysteem voor de noodknipperlichten om achteropkomend verkeer te waarschuwen wanneer een noodstop moet worden gemaakt.

De nieuwe Focus is het eerste model van Ford Europa waarin een gloednieuw optioneel transmissiesysteem wordt geïntroduceerd. De nieuwe Ford PowerShift-transmissie, die begin 2008 in de Focus wordt geïntroduceerd, is een innovatieve automatische transmissie met zes versnellingen en dubbele koppeling. Deze zal leverbaar zijn voor de 136 PK en 110 PK 2.0-liter Duratorq TDCi common-rail dieselmotoren.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl