FANtv-nl-logo-mobile

Toyota Prius 10th Anniversary

Om het 10-jarige bestaan van Toyota Hybrid Synergy Drive te vieren, komt Toyota met een gelimiteerde uitvoering: de Toyota Prius 10th Anniversary.


Het jubileummodel is gecombineerd met de Tech en Business versies en voorzien van zwartlederen bekleding met speciale blauwe stiksels én stoelverwarming.


In 1997 introduceerde Toyota in thuisland Japan de eerste generatie van de hybride-aangedreven Toyota Prius. Toyota was met de Prius het eerste automerk ter wereld dat 10 jaar geleden al met hybride-technologie in massaproductie startte. De hybride Toyota Prius is niet alleen minder belastend voor het milieu, maar kent ook een lager verbruik dan vergelijkbare auto's (4,3 l/100 km, volgens EC-norm).

Hybrid Synergy Drive techniek van Toyota combineert de voordelen van een benzinemotor (vermogen bij hogere snelheid gecombineerd met een relatief lage uitstoot) met de voordelen van de elektromotor (vermogen bij lage snelheid zonder uitstoot).


De Prius is een 'full hybrid' en rijdt geheel emissieloos op de elektromotor tot een snelheid van 50 km/h, indien de ladingsgraad van het accupakket dit toelaat. Hiermee draagt de Prius – juist ook binnen de bebouwde kom – bij aan onder meer verlaging van de CO2-uitstoot.


In het kader van tien jaar hybridetechnologie, ontwikkelde Toyota een gelimiteerde uitvoering van 250 stuks van de Toyota Prius voorzien van het '10th Anniversary- pakket'. Het omvat lederen stoelbekleding. Verder is op de rugleuningen een exclusief 10th Anniversary-logo geborduurd. Kopers kunnen kiezen uit dit zwartlederen stoelontwerp (met of zonder logo) of een lederkleur naar keuze. Ook stoelverwarming op beide voorstoelen is standaard.

Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 850.000 verkocht en in Nederland rijden er ruim 8.000 rond. Er is al een Toyota Prius vanaf 25.990 euro.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl