FANtv-nl-logo-mobile

Mitsubishi Concept-RA

De Mitsubishi Concept-RA beleeft zijn wereldpremière op de North American International Auto Show 2008 (NAIAS) in Detroit.


De concept-sportcoupé koppelt dynamische en sportieve rij-eigenschappen aan efficiënte dieseltechniek.


De futuristisch gelijnde conceptcoupé beschikt over S-AWC (Super All Wheel Control) en de Twin Clutch SST (Sport Shift Transmission) zesversnellingsbak met dubbele koppeling (handmatig of automatisch schakelend) uit de nieuwste Lancer Evolution.

De Mitsubishi Concept-RA wordt aangedreven door een 2,2-liter viercilinder zestienkleps turbodieselmotor met dubbele bovenliggende nokkenas en MIVEC continu variabele kleptiming. De 204 pk sterke diesel levert een maximum koppel van 420 Nm en is zowel voorzien van een common rail directe brandstofinspuiting, die voor een lage compressieverhouding zorgt, als van een VD/VG-turbo, hetgeen staat voor Variable Diffuser en Variable Geometry.


Om het gewicht te verminderen en de crashbestendigheid te verhogen is de Mitsubishi Concept-RA voorzien van een revolutionaire carrosseriestructuur, bestaande uit een 'space frame' met secties van geëxtrudeerd aluminium en overige delen van gegoten aluminium. Motorkap, bumpers en andere carrosseriepanelen zijn gemaakt van een eveneens crashbestendige en eenvoudig te recyclen kunststof harssoort. Een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele metaalsoorten en andere materialen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl