FANtv-nl-logo-mobile

Opel Astra OPC Nürburgring Edition

Tijdens de 40ste editie van de Essen Motorshow (1 t/m 9 december), laat Opel de bezoekers kennismaken met een nieuwe variant van de Opel Astra OPC.


Met de Astra OPC 'Nürburgring Edition' wil Opel de speciale band tussen het merk en het gelijknamige, roemruchte Duitse circuit onderstrepen.


Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw worden op dit circuit Opel-modellen uitvoerig getest en doorontwikkeld. Het is tevens de baan waar aan de afstelling van de OPC-modellen wordt gesleuteld en testexemplaren over afstanden van meer dan 10.000 kilometer op racesnelheid worden beproefd.

Opel zal de nieuwe Astra OPC 'Nürburgring Edition' in een gelimiteerde oplage van 835 stuks op de markt brengen, waarbij het productieaantal refereert aan het ronderecord uit 2005.


Het was Manuel Reuter die in 2005 voor het eerst het prestatiepotentieel van een OPC-uitvoering onder de aandacht bracht toen hij op de Nürburgring een nieuw klasserecord neerzette met de Astra OPC. De compacte driedeurs hatchback legde op de Nordschleife een ronde af in 8.35.94 minuten.

De Astra OPC Nürburgring Edition komt begin 2008 op de markt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl