FANtv-nl-logo-mobile

Porsche Panamera met hybride-aandrijving

Porsche bouwt een hybride-versie van de nieuwe Porsche Panamera.


Deze vierdeurs Gran Turismo wordt gebaseerd op de techniek van de Porsche Cayenne Hybrid die rond 2010 wordt geïntroduceerd. Het nieuw ontwikkelde en volledig parallel werkende hybride-systeem zorgt voor een brandstofverbruik van minder dan 9 liter per 100 kilometer.


De Porsche Panamera wordt de eerste vierdeurs sportauto met een volledig parallel werkend hybride-systeem dat zuinig met brandstof omspringt. De hybride-aandrijving bestaat hoofdzakelijk uit een batterij onder de bagageruimte, de elektronica en een hybride-module (de koppeling en de elektromotor) die tussen de verbrandingsmotor en de versnellingsbak is gemonteerd.

Afhankelijk van de rijomstandigheden schakelt de hybride-module de verbrandingsmotor of de elektrische motor in. Ook zijn beide motoren tegelijkertijd te gebruiken als gezamenlijke krachtbron. Hierdoor is de Panamera op verschillende manieren te rijden: van volledig elektrisch zonder uitstoot tot zeer sportief.


De nieuwe Panamera Gran Turismo maakt zijn werelddebuut medio 2009. De hybride-versie volgt afhankelijk van de vraag later.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl