FANtv-nl-logo-mobile

Volkswagen Golf BlueMotion

De Volkswagen Golf en Golf Plus BlueMotion zijn vanaf nu te bestellen bij de Volkswagendealers.


Het nieuwe model valt op door zijn lage verbruik van gemiddeld 4,5 (Golf Plus 4,8) liter diesel per 100 kilometer (1 liter op 22,2 km en 1 liter op 20,8 km).


Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 119 (Golf Plus 127) g/km en daarmee zijn de Golf en Golf Plus BlueMotion goed voor een groen B-label. De Golf BlueMotion is leverbaar in diverse uitvoeringen. De prijzen starten bij 24.400 euro voor de Golf BlueMotion en bij 26.400 euro voor de Golf Plus BlueMotion.

Na de Polo en Passat zijn de Golf en de Golf Plus respectievelijk het derde en vierde BlueMotion-model van Volkswagen. Ook hier staat de toevoeging BlueMotion voor een laag verbruik en minimale emissies zonder concessies te doen aan de prestaties of het rijplezier.


De nieuwe BlueMotions hebben een 1.9 TDI-motor met een vermogen van 105 pk en een koppel van 250 Nm. Diverse maatregelen leiden tot het zeer gunstige verbruik. Om te beginnen hebben de derde, vierde en vijfde versnelling een langere overbrenging. Daarbij is het motormanagement aangepast en zijn ook in aerodynamisch opzicht de Golfs verder geoptimaliseerd.

Ten slotte hebben de Golf en Golf Plus BlueMotion banden met een extra lage rolweerstand. Hoewel al deze modificaties zijn gericht op het verlagen van het verbruik, pakken ze ook goed uit op het gebied van de prestaties: de topsnelheid is elektronisch begrensd op 190 km/h (Golf Plus 186 km/h).

Vergelijkbare artikelen