FANtv-nl-logo-mobile

Kia Soul

Kia Motors Corporation heeft de eerste foto van de productieversie van de nieuwe Kia Soul vrijgeven.


Eerder dit jaar onthulde Kia op de Autosalon van Genève al drie studiemodellen, als voorbode op de nieuwe B-segment auto van het merk. Kia beloofde toen reeds dat het productiemodel van de Soul qua styling nauw verwant zou blijven aan de concept cars en het Koreaanse merk heeft woord gehouden. In september beleeft de Kia Soul zijn officiële werelddebuut tijdens de Autosalon van Parijs.


De Kia Soul wordt Kia's nieuwste aanwinst in het B-segment, de klasse van de compacte auto's. De Soul zal daar geen bestaand Kia-model vervangen, maar krijgt een eigen rol. Kia's Europese designteam onder leiding van Chief Design Officer Peter Schreyer tekende voor het ontwerp van de Soul.
 
Nu al heeft Kia bekendgemaakt dat de productieversie van de Soul, die een wielbasis van 2.550 mm krijgt, leverbaar wordt met een 1.6-liter benzinemotor en een dieselkrachtbron, eveneens met een inhoud van 1.6 liter. Nadere details zullen later dit jaar worden vrijgegeven.Soul blijft trouw aan oorspronkelijk design
Opvallend is dat het ontwerp van de Kia Soul nauwelijks gewijzigd is ten opzichte van dat van de SOUL Diva, SOUL Burner en SOUL Searcher concept cars die begin dit jaar in Genève werden gepresenteerd. “Kia beloofde toen al dat het Soul productiemodel wat vormgeving betreft nauw verwant zou blijven aan de studiemodellen en dat is zonder enige twijfel gelukt,” verklaart Cor Baltus, Managing Director van Kia Nederland. “Autofabrikanten presenteren vaak spraakmakende concept cars, maar de spannende stijlelementen van de studiemodellen zie je vervolgens in de productieversies niet meer terug. Met deze nieuwe Soul laat Kia zien dat we een auto durven te introduceren die heel dicht bij het oorspronkelijke ontwerp blijft.”
 
Individuele styling
In Genève introduceerde Kia niet één, maar drie versies van de Kia Soul concept car, om de flexibiliteit van het model te benadrukken en om aan te geven hoezeer de Soul geheel naar eigen wensen en voorkeuren geïndividualiseerd kan worden. De SOUL Diva, SOUL Burner en SOUL Searcher gaven daarmee invulling aan de hedendaagse moderne modeopvattingen. Met daaraan toegevoegd de onbegrensde mogelijkheden om de auto volledig naar eigen smaak uit te laten voeren. Ook aan deze filosofie blijft de productieversie van de Kia Soul trouw. Kopers van de nieuwe Kia zullen een uitgebreide reeks opties en stylingmogelijkheden gepresenteerd krijgen om hun Soul volledig naar eigen invulling samen te stellen.
 
De productie van de Kia Soul start in september 2008 in Korea. De introductie van de Soul in Nederland zal in het voorjaar van 2009 plaatsvinden.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl