FANtv-nl-logo-mobile

Chevrolet Camaro Convertible en Chevrolet Beat

Op de autoshow in London toont Chevrolet de voorbode van twee nieuwe modellen die in de nabije toekomst op de markt zullen komen.


Met de Camaro Convertible en Beat concept cars zorgt Chevrolet tijdens de British International Motor Show (23 juli t/m 3 augustus) voor twee absolute eyecatchers op de Chevrolet-stand. De twee studiemodellen zijn voor het merk meer dan alleen een designcreatie, want ze vormen de voorbode van twee nieuwe modellen die Chevrolet in de nabije toekomst op de markt zal brengen.De Camaro Convertible Concept is een afgeleide van de Camaro coupé, waarvan de productie en verkoop volgend jaar in de Verenigde Staten van start gaan. Deze gesloten versie van de Camaro maakt vervolgens in 2010 ook in Europa zijn opwachting. Een cabrioletvariant op basis van de Camaro coupé, die nauw verwant zal zijn aan de Camaro Convertible conceptauto, zal daarna niet lang op zich laten wachten.


Chevrolet Beat voorbode van nieuw A-segment model
Naast de Camaro Convertible schittert tijdens de British International Motor Show tevens de kleine Chevrolet Beat concept car. Dit lime-groene studiemodel debuteerde in 2007 tijdens de New York Auto Show als onderdeel van drie 'minicar' concepts. Het publiek kon als onderdeel van een verkiezing zijn voorkeur voor één van de drie modellen uitspreken via een online e-poll. Van de drie minicars eindigde de Beat als eerste met meer dan 50 procent van de stemmen en een productieversie op basis van deze concept car staat bij Chevrolet inmiddels op de kalender.


De milieubewuste Beat city car wordt aangedreven door een 1.2-liter turbo benzinemotor, het antwoord van Chevrolet op de trend naar motoren met een kleine cilinderinhoud en pittige prestaties. Overigens zal een productieauto op basis van het Beat-concept waarschijnlijk keuze bieden uit meerdere motorkeuzes.


Het opvallende, wigvormige profiel, de doelmatige voorzijde en de dynamische interieur-styling zullen alle een grote invloed hebben op Chevrolet's volgende productieauto in het A-segment. De productiestart voor dit model staat vóór het einde van volgend jaar gepland.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl