FANtv-nl-logo-mobile

Aanpassingen Suzuki Grand Vitara

Nieuwe motoren, een aangepaste voorkant een vernieuwd interieur. De Grand Vitara uit 2005 krijgt heel wat aanpassingen.


Suzuki heeft een minor change doorgevoerd op de Grand Vitara en introduceert twee nieuwe motoren: een viercilinder 2.4-liter-benzinemotor en een 3.2-liter V6-benzinemotor. De vernieuwde Grand Vitara staat vanaf medio september bij de Suzuki-dealer.Het comfort is nog verder verbeterd door toepassing van de nieuwste materialen op het gebied van trillings- en geluidsisolatie. Het design van de avontuurlijke en representatieve allrounder is op diverse punten aangepast. Het interieur is op een aantal punten vernieuwd met standaard climate control op alle uitvoeringen en nieuw ontworpen boordcomputer.


De minor change van de in 2005 geïntroduceerde derde generatie Grand Vitara behelst onder meer een nieuw vormgegeven voorbumper en grille. Het nieuwe ontwerp geeft de Grand Vitara een meer eigentijdse en nog stoerder en krachtiger uitstraling. Ronduit stijlvol zijn de richtingaanwijzers in de buitenspiegels (vanaf Comfort-uitvoering). Onveranderd zijn de eigenschappen die de Grand Vitara een ideale auto maken voor vrijetijdsbesteding en zakelijk gebruik, zoals de ruimte in het interieur, de prettige rijeigenschappen, de permanente vierwielaandrijving, het grote scala aan veiligheidsmaatregelen en het alom aanwezige comfort. Voor de vernieuwde Grand Vitara valt te kiezen uit elf gedistingeerde kleuren, waarvan vijf nieuwe. Stuk voor stuk representatieve kleuren die recht doen aan het veelzijdige karakter van de Grand Vitara.


Remmen en veiligheid
De remmen hebben een belangrijke upgrade ondergaan door toevoeging van schijfremmen achter. Vanaf de Exclusive-uitvoering is ESP® standaard. De combinatie van het geavanceerde 4-mode continue 4x4-systeem en de stabiliteits- en tractiecontrole van het ESP® waarborgt een optimale wegligging en grip bij gladheid door regen, sneeuw en ijzel. Het systeem staat borg voor de best denkbare actieve veiligheid, uitstekende prestaties op de weg en maximale tractie in het terrein.Luxueus en hoogwaardig
Tijdloos en smaakvol. Dat zijn de kenmerken van het vernieuwde interieur van de Grand Vitara. Dit wordt onderstreept door de luxueuze afwerking en het gebruik van hoogwaardige materialen. Behalve de nieuw ontworpen stoelbekleding heeft Suzuki het interieur ook op diverse andere punten vernieuwd en uitgebreid. Climate control (automatische airconditioning) is nu standaard op alle uitvoeringen. Het design van de climate control-bediening is vernieuwd en Suzuki introduceert een nieuwe boordcomputer in de unit van de toerenteller/snelheidsmeter. Andere vernieuwingen zijn de verschuifbare middenarmsteun en de verlichte toetsen op het stuur voor de bediening van het audiosysteem en de cruisecontrol. Nieuw zijn ook de standaard stoelverwarming op de Exclusive- en de High Executive-uitvoeringen en de toevoeging van een speaker centraal in het dashboard bij de High Executive en de 3.2 V6. Bij de High Executive en de 3.2 V6 zijn tevens de hout-look panelen vervangen door sportiever ogende black wood grain panelen.


Verlaging CO2-uitstoot
Niet alleen introduceert Suzuki twee nieuwe motoren voor de Grand Vitara, Suzuki verlaagt met het oog op het milieu tevens de CO2-uitstoot van twee andere krachtbronnen. Bij de 1.6-liter-benzinemotor is de CO2-uistoot verlaagd van 199 naar 195 g/km. En bij de 2.0-liter-benzinemotor is de CO2-uitstoot verlaagd van 208 naar 199 g/km bij de handgeschakelde versie en van 215 naar 210 g/km bij de uitvoering met automaat.
De nieuw ontwikkelde 2.4-liter-benzinemotor is leverbaar op de driedeurs- en de vijfdeursversie. Deze krachtbron heeft een maximumvermogen van 124 kW/169 pk bij 6.000 t.p.m. en een maximumkoppel van 227 Nm bij 3.800 t.p.m. De 3.2-liter V6-benzinemotor (alleen leverbaar op 5-deurs) is de krachtigste van de vijf motoren voor de Grand Vitara. Deze heeft een maximumvermogen van 171 kW/233 pk bij 6.200 t.p.m. en een maximumkoppel van 291 Nm bij 3.200 t.p.m. De al genoemde 1.6-liter- en 2.0-liter-benzinemotor en de 1.9-liter common-rail turbodieselmotor completeren het motorenaanbod.


Het elektronische stabiliteitsprogramma ESP is standaard op de Exclusive- en High Executive-uitvoeringen van de vernieuwde Grand Vitara.


Prijzen
De prijzen zijn voorlopig vastgesteld op € 22.999,- voor de driedeurs Grand Vitara in de 1.6 Base-uitvoering en € 26.799,- voor de vijfdeurs Grand Vitara 2.0 Comfort. De vernieuwde Suzuki Grand Vitara staat medio september in de showroom van de Suzuki-dealer.

Vergelijkbare artikelen