FANtv-nl-logo-mobile

Nissan op de Autosalon van Parijs 2008

Een nieuwe compacte auto die uiterst milieuvriendelijk is en een flink vernieuwde Note vormen het hart van de stand van Nissan op de tweejaarlijkse Autosalon van Parijs, die van 4 tot en met 19 oktober plaatsvindt.


Pixo
De Pixo is een compacte vijfdeurs auto die Nissan tegen de zomer van 2009 op de markt brengt. De auto is uitermate milieuvriendelijk met een zeer economische 1,0-liter driecilindermotor voorin. Mede door de lichte constructie levert de Pixo sprankelende prestaties tegenover een zeer gunstig verbruik en lage uitstoot. De Pixo is 3,57 meter lang, 1,60 meter breed en 1,47 meter hoog. De wielbasis meet 2,36 meter. De Pixo wordt in samenwerking met Suzuki gebouwd in een gloednieuwe fabriek in Delhi, India.De Pixo biedt veel interieurruimte en is niet alleen geknipt voor de stad, maar ook voor langere reizen. Standaard is de auto voorzien van een handgeschakelde versnellingsbak, maar – en dat is in deze klasse vrij uniek – er zal ook een automatische viertrapstransmissie leverbaar zijn.


Verfijnde Note
De Note, een van de meest innovatieve en ruimste compacte auto's op de markt, heeft een groot aantal verfijningen ondergaan. Het meest in het oog springend is het front, met nieuwe grille, bumper en koplampen. De Note is aerodynamisch verbeterd en straalt nog meer klasse uit.


Achter zijn de boemerangvormige lichten in een donkerder kleur uitgevoerd. Er zijn twee nieuw ontworpen typen lichtmetalen wielen met diameters van 15 en 16 inch beschikbaar. Voorts is een bijzondere nieuwe groene kleur ('Cider') aan het kleurenpalet toegevoegd.


In het interieur beschikt de bestuurder over een nieuwe gecombineerde meter die duidelijker afleesbaar is. De centrale console is eveneens opnieuw vormgegeven.De afstelling van vering en dempers is verbeterd, waardoor het comfort en de handelbaarheid nog verder is toegenomen. De bestaande motoren in het gamma en de overbrengings-verhoudingen van de transmissie zijn verfijnd, met het oog op zuinigheid en geringe uitstoot.


De uitstoot van CO2 van de 1,4-liter benzinemotor is daardoor gedaald naar 139 g/km. Een 1,5-liter dCi dieselmotor, die een CO2-uitstoot heeft van slechts 119 g/km, is aan het programma toegevoegd. Eerder dit jaar werd al een partikelfilter gemonteerd op de normale 1,5-liter dieselmotor.


Nissan Connect
De nieuwe Note kan worden uitgerust met Nissan Connect, het compleet nieuwe satellietnavigatiesysteem van Nissan, waarin audio en communicatie zijn verwerkt. Het systeem is geïntegreerd in de centrale console en kan worden bediend via het touchscreen. Er zijn negen talen beschikbaar. Het audiosysteem speelt cd's, mp3's en WMA-bestanden en kan via een USB-aansluiting of Bluetooth ook andere apparatuur (iPod) aan. Een telefoon met Bluetooth kan via het systeem handsfree worden gebruikt.


Vanaf januari 2009 is Nissan Connect leverbaar in de Note. Later is het systeem ook beschikbaar voor andere modellen van Nissan.


Uiteraard zijn op de Nissan-stand in Parijs in hal 1 ook de nieuwe Murano, de QASHQAI +2 – de familiecrossover die plaats biedt aan zeven inzittenden – en alle andere modellen van Nissan te zien.

Vergelijkbare artikelen