FANtv-nl-logo-mobile

Fiat 500 by Diesel

Het Italiaanse kledinglabel Diesel en de autofabrikant bundelen hun krachten. De Fiat '500 by Diesel' wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 10.000 stuks in twee jaar.


Het Centro Stile Fiat onder leiding van Roberto Giolito, de ontwerper van de nieuwe 500 en het designteam van Diesel o.l.v. Lars Schwartz, tekenden de “500 by Diesel”. Doel van het project was het ontwerpen van 'the Urban Survival Vehicle'; een auto die zich soepel door het verkeer beweegt en tegelijkertijd de persoonlijkheid van de jonge en originele bestuurder uitstraalt. De “500 by Diesel” is een exclusief product dat voldoet aan de eisen van alle mogelijke klanten, zonder onderscheid des persoons, van minimalist tot excentriekeling.



De Fiat 500 by Diesel, gebaseerd op de Sport-uitvoering, valt om te beginnen op door zijn bijzondere lakkleur “Verde Diesel” (Diesel groen). Dit is een verwijzing naar de privé helikopter van Diesel CEO Renzo Rosso. Daarnaast zijn nog 2 andere kleuren leverbaar: nero en marrone Diesel; zwart en bruin Diesel. Ook springen de 16'' lichtmetalen velgen met Diesel logo in het oog, net als de gele remklauwen (alleen op de 100 pk 1.4), de Diesel-sierstrips èn de buitenspiegelkappen. Deze laatste zijn uitgevoerd in de kleur van mat gepolijst staal, net zoals de grille, bumpers en de karakteristieke 'snorharen' aan de voorzijde.


Ook binnenin een hoog gehalte aan Diesel elementen: in jeansstof uitgevoerde stoelen met gele stiksels, het Diesel logo op instrumentenpaneel en pookknop èn een speciaal zakje aan de zijkanten van de voorstoelen dat refereert aan de vijfde 'pocket' van de Diesel jeans.



De Fiat 500 by Diesel wordt geleverd met de 3 reeds bestaande - Euro 5 Ready -  motoren: 1.2 69 pk benzine, 1.4 16v 100 pk benzine en de 1.3 Multijet 75 pk met roetfilter, gekoppeld aan een 5- of 6-versnellingsbak. De benzine-uitvoeringen kunnen worden gecombineerd met de gerobotiseerde versnellingsbak Dualogic waarmee zowel automatisch als handmatig geschakeld kan worden.


De Fiat 500 by Diesel is in Italië verkrijgbaar vanaf € 15.000.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl