FANtv-nl-logo-mobile

Alfa 159 Sport

Alfa komt met een nieuwe uitvoering van de 159. De supersportieve 'Sport' onderscheidt zich van andere 159-modellen qua interieur en exterieur.


De auto heeft standaard onder andere 17 inch lichtmetalen velgen, exclusieve sportstoelen en speciale Brembo-remklauwen. Alle Sport uitvoeringen zijn standaard met Alfa's Electronic Q2 uitgerust. De Alfa 159 Sport wordt gecombineerd met vijf motoren (twee benzine- en drie dieselmotoren) en is er als vierdeurs sedan en vijfdeurs Sportwagon; hij is leverbaar vanaf € 31.295,-.Marketing Manager Pim Bleijenberg: “Dankzij de introductie van de Alfa 159 Sport bieden we in ons 159-gamma een auto die dát stukje extra in huis heeft waarvan we merkten dat er regelmatig vraag naar is. De Alfa 159 Sport is uiterlijk direct herkenbaar aan zijn dubbel-vijfspaaks 17 inch lichtmetalen velgen met 225/50-serie banden, speciale Brembo-remklauwen mét Alfa Romeo-opschrift en verchroomde uitlaat. Zijn afkomst steekt de 'Sport' ook niet onder stoelen of banken. In het interieur blinkt hij uit met sportieve extra's zoals exclusieve zwart/rode bekleding, lederen sportstuur met rode stiksels plus audiobediening, witte dashboardverlichting, zwarte hemelbekleding en aluminium pedalen en voetsteun.”


De standaarduitrusting voldoet met bi-zone Climate Control, Cruise Control, RDS radio/CD-speler met acht speakers, elektrisch bediende ramen vóór en achter met tiptoetsbediening en zeven airbags aan de hoogste wensen. De Alfa 159 Sport scoort uiteraard vijf sterren in de EuroNCAP test, terwijl de dieselversies standaard een roetfilter hebben.Electronic Q2
Qua motorisering levert Alfa Romeo de Alfa 159 Sport met de 1,8 liter en 2,2 liter benzinemotor of de 1,9 liter 8V en 16V en 2,4 liter JTDM dieselmotor. Alle Sport modellen hebben standaard Alfa's eigen Electronic Q2 systeem: een elektronisch geregeld limited slipdifferentieel dat de aandrijfkracht, afhankelijk van de grip tussen band en wegdek, optimaal verdeelt tussen de voorste aangedreven wielen. De 1,9 JTDM en 2,4 JTDM kunnen ook in combinatie met de Alfa Romeo Q-Tronic automatische transmissie geleverd worden. De Alfa 159 Sport is er al met een B-label. Voor de Alfa 159 Sport kan worden gekozen uit zeven verschillende lakkleuren. De prijzen voor de vierdeurs Alfa 159 Sport starten bij € 31.295,- en voor de vijfdeurs Sportwagon bij € 32.395,-.

Vergelijkbare artikelen