FANtv-nl-logo-mobile

Veel Skoda nieuws in Genève

De geheel nieuwe Yeti, de SUV van Skoda, wordt in Genève voor het eerst getoond. Maar de Tsjechische fabrikant laat nog veel meer nieuwe modellen zien.


Skoda Yeti
Tijdens de Autosalon van Genève, wordt de Skoda Yeti voor het eerst aan het publiek getoond, dan zullen ook de eerste fotos vrijgegeven worden.Het nieuwe model is gebaseerd op het studiemodel met dezelfde naam, waarvan de foto hierboven te zien is. De trendy SUV is kwalitatief hoogwaardig, en voelt zich niet alleen op de weg maar ook off road op zijn gemak en staat garant voor een geweldige rijervaring.


Skoda Octavia Greenline
Een andere wereldpremière in Genève is de Skoda Octavia Greenline. Deze auto voor de zakelijke markt is voorzien van het zuinige A-label heeft een brandstofverbruik van 4,4 liter per 100 kilometer. De CO² uitstoot van de auto is 116 g/km. Op basis hiervan zou de auto in aanmerking komen voor het gunstige 20% bijtellingstarief.


Hiermee volgt de Skoda Octavia Greenline de trend van een kleinere motorinhoud in combinatie met common rail technologie. De compleet nieuwe 1.6 TDi common rail motor heeft een vermogen van 77kW, en biedt de bestuurder 250 Nm bij 1900 toeren en is uiteraard standaard voorzien van een roetfilter.


Skoda Fabia Combi Scout
De Fabia, Skodas populaire compacte model, staat in 2 uitvoeringen in Genève. De stoere Fabia Combi Scout wordt voor het eerst als productiemodel tentoongesteld. De Fabia Combi Scout kenmerkt zich door de toevoeging van gedistingeerde off-road elementen.


Naast deze Scout is de Fabia S2000 aanwezig. Het nieuwe racemodel heeft zichzelf tijdens zijn eerste race, de Monte Carlo Rally, bewezen.


Studiemodellen
Skoda presenteert in Genève bovendien de zogenaamde EMO concepts, studiemodellen die de huidige design stijl van Skoda laten zien. Hierin zal duidelijk niet alleen de functionaliteit, maar ook de duidelijke Skoda-stijl terugkomen.


De Autosalon van Genève wordt gehouden wordt van 5 t/m 15 maart.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl