FANtv-nl-logo-mobile

Skoda Superb 1.8 TSi : Trekauto van het Jaar 2009

Tijdens de verkiezing van de Trekauto van het Jaar 2009 werd de Skoda Superb 1.8 TSi uitgeroepen tot overall winnaar.


Jaarlijks kiest het ANWB-magazine Kampeer & Caravan Kampioen de beste trekauto voor de caravan.Competitie
Op de testbaan van DAF wist het vlaggenschip van Skoda 22 andere kandidaten achter zich te houden. De jury prijst met name de overvloedige ruimte in de auto, de goede prestaties van de TSI-motor op zowel de vlakke weg als in geaccidenteerd terrein en zijn voorbeeldige weggedrag.


Alvorens de Skoda Superb door de jury tot eindwinnaar werd uitgeroepen eindigde hij als eerste in de C2-klasse. Daarin zaten onder meer ook de Opel Insignia en de nieuwe Toyota Avensis. Maar er waren meer prijzen voor Skoda. Zo trok de Skoda Octavia Combi 1.4 TSI de overwinning in de B-klasse naar zich toe.


Grondige test
Een non-driving jury beoordeelt de vakantiegeschiktheid van elke auto aan de hand van de mate van zitcomfort, bagageruimte, gebruiksgemak trekhaak en dergelijke. Hun rijdende collegas beoordelen de capaciteiten als caravantrekker. De testbaan biedt voor dit doel rijstroken met verschillende soorten wegdek, een slingerproef en diverse hellingen. Elke auto krijgt een caravan aan de haak, waarvan de belading in overeenstemming is met de daarvoor geldende ANWB-normen.


Winnaar
De Skoda Superb kan met recht een winnaar genoemd worden. Zo is de auto in maar liefst 8 Europese landen uitgeroepen tot Auto van het Jaar, onder andere in thuisland Tsjechië. In totaal heeft de auto overigens al 30 titels op zijn naam geschreven. Dit varieert van Best Car volgens Auto Motor a Sport in Tsjechië, Company Car of the Year in Duitsland, Tsjechië en Kroatië tot Golden Steering Wheel (medium class) volgens Bild am Sonntag in Duitsland.


Sinds de introductie van de Skoda Superb in 2008, zijn er inmiddels meer dan 20.000 stuks van verkocht. Nederland is, sinds de introductie van de auto in september 2008, goed voor ruim 1.250 stuks. De Skoda Superb is dankzij zijn interessante vanafprijs (€ 25.950,-) en Simply Clevere vindingen, zoals het unieke Twindoor-systeem waarbij de bagageruimte zowel op z'n hatchbacks als op z'n sedans kan worden geopend.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl