FANtv-nl-logo-mobile

Volkswagen Passat 1.4 TSI BlueMotion

Volkswagen introduceert het eerste BlueMotion-model met benzinemotor. Deze sportieve en krachtige (90kW/122pk) Passat krijgt het financieel zeer aantrekkelijke A-label.


Natuurlijk valt ook dit BlueMotion-model op door zijn hoge mate van efficiency. Dat komt tot uiting in pittige prestaties in combinatie met een zeer gunstig brandstofverbruik. De CO2-uitstoot is zodanig dat elke Passat 1.4 TSI BlueMotion over een A-label beschikt. De Passat 1.4 TSI BlueMotion is er als Limousine en als Variant. Vrijwel alle versies vallen voor zakelijke rijders in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling.


De Passat 1.4 TSI BlueMotion buit het grote potentieel dat in benzinemotoren schuilt maximaal uit. De 1,4-liter motor beschikt over een mechanische compressor en een turbo. Dat leidt niet alleen tot een vermogen van (90 kW/122 pk), maar ook tot veel trekkracht in het hele toerenbereik.Het motormanagement van de auto is voor dit model afgestemd op een zo gunstig mogelijk verbruik, de versnellingsbak heeft langere overbrengingsverhoudingen en ook op andere punten is de auto aangepast om moet zo min mogelijk brandstof zo ver mogelijk te kunnen rijden. Zo is de luchtweerstand 5% lager dan die van andere Passat-modellen doordat het koetswerk 15 mm lager staat, door de gladde afwerking van de wagenbodem en doordat er een dichte grille is gemonteerd. Bovendien zijn de BlueMotion-modellen 30 kilo lichter dan de vergelijkbare normale uitvoeringen van de Passat.


Pittige prestaties, laag verbruik
Door alle efficiencymaatregelen is de Passat 1.4 TSI BlueMotion pittiger dan de normale Passat 1.4 TSI. Zo sprint hij in 10,3 seconden van 0-100 km/h (normale uitvoering: 10,5 s) en haalt hij een topsnelheid van 205 km/h (normale uitvoering: 203). Met de standaard zesversnellingsbak bedraagt het gemiddelde verbruik 5,9 l/100 km en met de zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling zelfs 5,8 l/100 km.


Alle Passat 1.4 TSI BlueMotion-modellen hebben een A-label. De Limousine-uitvoeringen vallen evenals de Variant met DSG-versnellingsbak voor zakelijke rijders in het 20%-bijtellingregime (CO2-uitstoot van 136-138 g/km). De Passat Variant 1.4 TSI BlueMotion met handgeschakelde versnellingsbak valt in de 25%-categorie.


De Passat 1.4 TSI BlueMotion is leverbaar vanaf 28.750 euro (inclusief btw en bpm). De leaseprijs start bij 619 euro (op basis van 48 maanden een 20.000 km/jr).

Vergelijkbare artikelen