FANtv-nl-logo-mobile

De heetste primeurs tijdens de Autosalon in Genève

De 75ste autosalon van Genève is volop aan de gang. Tijdens deze beurs zijn de mooiste, nieuwste, heetste primeurs te bewonderen van de complete autoindustrie. Wij namen een kijkje bij onder andere de verbluffende Citroën C6, familievriendelijke Kia Rio, stijlvolle Hyundai Grandeur, pittige BMW 130i en de futuristische Nissan Zaroot.


Werelddebuut Citroën C6
Met het werelddebuut van de nieuwe C6, tijdens de 75e Autosalon van Genève, zet Citroën de kroon op het modellengamma. De jongste telg van een historische lijn van grote Citroëns, met een verbluffend uiterlijk waarmee het merk haar reputatie eer bewijst.
Citroën C1: een eigenwijs snuitertje
Deze C1 is de kleinste in het modellengamma van Citroën. Deze eigenwijze stadsauto oogt vrolijk, modern en heeft bovendien flink wat te bieden op het gebied van veiligheid.
De allernieuwste Kia Rio is compact, niet klein
De Kia Rio is geen nieuw fenomeen. Deze familievriend staat al enkele jaren bekend als betrouwbaar, ruimdenkend en spaarzaam. Toch vond het automerk dat ook deze topper aan vernieuwing toe was. De opvolger is voorzien van een modern design en de nieuwste technische snufjes.
Hyundai heeft twee stijlvolle primeurs
Hyundai presenteert een wereldprimeur: de opvolger van de XG met de passende naam Grandeur, een nieuwe executive class limousine. Daarnaast heeft dit automerk een exclusieve conceptcar, de HED-1 ontwikkeld om daarmee de MPV-markt te veroveren. Beide auto's stralen stijl en kwaliteit uit.
BMW introduceert een pittige opdonder
Tot nog toe bestonden de BMW series uit flinke bakken en het automerk besloot ook de markt van compacte auto's te betreden. Met de 1-serie is dit zeker een geslaagde poging. De krachtige 130i is hier het bewijs van: een lekkere stoere auto met flink wat pk's en de nodige technische snufjes.
De nieuwe 3-serie krachtig en sportief
Hij maakt nauwelijks tot geen lawaai als hij 's ochtend uit zijn slaap wordt gehaald, is zakelijk doch sportief en gaat als een speer. Het is niet die droomprins op het witte paard, maar het stalen ros op vier wielen. Om precies te zijn: de nieuwste BMW 3-serie. Het automerk komt alweer met de vijfde generatie van de 3-serie op de proppen.
Nissan introduceert robuuste pick-up
De Nissan Navara beleeft zijn Europese primeur tijdens de autosalon van Genève. Het formaat van de pick-up zorgt ervoor dat hij wel opvalt.
Nissan Zaroot: futuristische SUV met vleugeldeuren
Nissan toont tijdens de autosalon van Genève een studiemodel voor een SUV, de Zaroot. Dit bakbeest oogt sportief en futuristisch en bezit ook nog eens alle traditionele kenmerken van een 4WD.

Nog meer primeurs...


Uiteraard waren er nog veel meer automerken die hun primeurs toonden. Eén ding is zeker: ze liegen er niet om. De auto's gaan zeker met hun tijd mee wat betreft design, interieur en krachtige motoren. Maar ook aan de veiligheid is gedacht. De nieuwste snufjes worden uitgevonden en uitgetest. Meedraaiende koplampen, een systeem dat je waarschuwt zodra je over de scheidingslijn op de snelweg gaat, Niks lijkt nog gek.


Temperamentvolle Alfa Romeo Brera
De Alfa Romeo Brera is de opvolger van de GTV en debuteert tijdens de autosalon van Genève. Deze temperamentvolle Alfa heeft een glazen dak, waardoor de passagiers een ruimtelijk gevoel krijgen. Ook dit model straalt sportiviteit en elegantie uit, zoals we gewend zijn van het Italiaanse automerk.


Audi RS4 is trendsettend en uniek
Nieuwe dimensies in rijeigenschappen in combinatie met innovatieve ideeën en concepten. Audi brengt met de RS4 een authentieke, comfortabele sportwagen voor het luxesegment op de markt.


Dodge naar Europa met de stoere Nitro en Caliber
De Caliber is een vijfdeurs voertuig met de uitstraling van een sportieve coupé en de kracht en functionaliteit van een Sports Utility Vehicle (SUV). De Nitro is een Sports Utility Vehicle met een eigentijdse uitstraling. Twee unieke auto's die we met veel liefde in Europa zullen verwelkomen.


Lancia toont nieuwste snufjes
Lancia presenteert op de Autosalon van Genève de Lancia Ypsilon Sport. Het slechte nieuws: de Lancia Ypsilon Sport is een concept car. Het goede nieuws: mocht hij in de toekomst op de markt komen, dan zit het kleine automerk gebeiteld. De agressief ogende Ypsilon Sport is uitgebreid getest op het circuit en bleek binnen 7.9 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te kunnen. Dat belooft dus nog heel wat voor de toekomst.


De S van snel, stoer en sportief
De S in de Maybach 57 S staat eigenlijk voor 'Special' en dat is hij zeker. Dit model is een krachtigere uitvoering dan de al bekende Maybach 57 limousine. De zesliter V12 biturbo-motor zorgt ervoor dat de auto accelereert van 0-100 km/u in vijf seconden. In één woord: lekker!


Mazda MX-5: roadster pur sang
Deze tweezitter is alweer de derde generatie van de Mazda MX-5. Tijdens de autosalon wil het automerk dit model presenteren als onderdeel van de zeer succesvolle nieuwe generatie Zoom-Zoom modellen, waaronder ook een facelift van de populaire Mazda 6.


Helaas kunnen we je niet alle studiemodellen en exclusieve primeurs tonen. Eén ding is zeker: de automerken laten blijken dat ze inderdaad actief bezig zijn om de nieuwste technische snufjes in hun auto's te verwerken. Ook wat betreft het design zijn de fabrikanten innovatief bezig. Gewaagde, lekkere, stoere en pittige auto's zullen al snel de snelwegen veroveren.


              


    

Vergelijkbare artikelen