FANtv-nl-logo-mobile

Sterke race voor Chevrolet Nubira op Magny Cours

Tijdens de vierde ronde van het World Touring Car Championship 2005 (WTCC) op het circuit van Magny Cours in Frankrijk heeft Nicola Larini vandaag het beste resultaat voor Chevrolet Racing tot nu toe geboekt. De Italiaanse coureur hield het hoofd koel, bleef uit de problemen en finishte vandaag tijdens de tweede race als 13e.


De Zwitser Alain Menu was minder fortuinlijk en beleefde de grootste crash in zijn carrière. De derde Chevrolet Racing rijder, Rob Huff, reed twee uitgekiende races en vanaf een 30ste startpositie wist hij als 16e de finish te passeren. Alledrie de Chevrolets kwamen bij de start van Race 1 zonder problemen weg, maar halverwege de eerste ronde raakte Menu betrokken bij het zwaarste ongeval uit zijn carrière. Vanwege de zware klap werd Menu enige tijd onderzocht in het medisch centrum.

Nicola Larini reed de sterkste race van de Chevrolet-coureurs tot nu toe, waarin hij als 13e finishte na een lange en zware strijd waarin hij diverse posities op de baan wist te winnen. Maar ook hij was maar matig onder de indruk van de racestijl van sommige van zijn concurrenten. “Sommige van deze jonge rijders lijken niet te beseffen dat dit een wereldkampioenschap is en wellicht moeten ze hun rijstijl daar maar eens aan aanpassen,” verklaarde Larini. “Op een gegeven ogenblik heb ik het hele rechte eind overstuurt afgelegd omdat iemand maar tegen mijn achterkant bleef rammen. Gelukkig reed ik een zeer goede tweede race en kon ik ditmaal echt voor posities vechten.”


Rob Huff maakte vandaag meer plekken goed dan wie ook. Hij startte in Race 2 als 30ste maar eindigde uiteindelijk als 16e. “De auto was vandaag een stuk beter dan gisteren en veel stabieler tijdens het aanremmen voor de langzame bochten. Bij de start van de tweede race heb ik me rustig gehouden en geprobeerd de problemen te omzeilen. Ik had geen zin om tijdens de eerste ronde al bij een ongeval betrokken te raken.” Die tactiek pakte goed uit, waardoor Huff zijn beste resultaat van dit seizoen noteerde.

Ronde 5 en 6 van het WTCC 2005 worden op 15 mei verreden op het circuit van Silverstone in Engeland.

Vergelijkbare artikelen