FANtv-nl-logo-mobile

Rally Amsterdam - Dakar

In november gaat  Amsterdam - Dakar van start. Deze challange is geïnspireerd op Parijs  - Dakar maar de auto's zijn iets goedkoper. De deelnemers mogen namelijk niet meer dan 650 euro aan hun karretje spenderen.
Ieder jaar wordt in januari de rally Parijs - Dakar verreden. Een enorm motor- en autosport evenement waarvan de beelden de hele wereld overgaan. Als je de deelnemers in die enorme zandbak ziet vechten tegen de steeds wisselen omstandigheden gaat er iets kriebelen. Menig autoliefhebber zou niets liever willen dan zelf zijn auto pakken om de strijd met de elementen en de andere liefhebbers aan te gaan.

   


De kosten van deelname aan deze rally lopen echter in de tonnen. Wie kans wil maken op de overwinning dient zelfs miljoenen te investeren. Dit maakt de rally onbetaalbaar voor jou en mij. Maar ook zonder kapitalen op de bank is er een mogelijkheid om aan een vergelijkbaar evenement deel te nemen. Met Amsterdam als vertrekpunt in plaats van Parijs.Bij Amsterdam - Dakar mag een deelnemende auto niet meer dan 500 euro kosten terwijl er aan het finetunen niet meer dan 150 euro mag worden gespendeerd. De organisatie zelf spreekt dan ook over barrels, een geuzenaam voor de oude karretjes die zich door de woestijn van Marokko, Mauritanië, Senegal en Gambia een weg naar Dakar moeten zoeken. Lada's, Kevertjes, 2CV's en zelfs een Reliant Robin driewieler staan voor de grootste krachtproef uit hun (toch al lange) leven. Het halen van de finish is het belangrijkste doel.
Amsterdam - Dakar is een enkele reis. De barrels die de lange reis overleven worden in Dakar verkocht. De opbrengst komt ten goede aan een lokaal goed doel, waarbij de deelnemer zelf kan bepalen welk goed doel dit is. Zo kun je als deelnemer niet alleen een jongensdroom waarmaken maar ook de plaatselijke bevolking helpen. In 2004 - toen de challange voor het eerst werd georganiseerd - werd er zo ruim 120.000 euro ingezameld.

   


De deelnemers van de rally zijn in 6 groepen ingedeeld. De eerste groep vertrekt op 5 november, de laatste groep op 25 februari 2006. Op 3 september vond er een barreldag plaats waar de deelnemers vast kennis met elkaar konden maken terwijl het publiek hun wel heel bijzondere rallywagens kon bewonderen. Links
www.amsterdamdakar.com

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl