FANtv-nl-logo-mobile

Grand Prix Legends

De meest uitdagende en realistische racegame is Grand Prix Legends. Hierin rij je in de lastig te besturen auto's uit de zeventiger jaren.In 1967 werd er met sterke driemotor motoren gereden (tot 400 pk), maar de vleugels om downforce te verkrijgen kwamen pas een jaar later. De wagens uit 1967 kun je zien als de Formule 1 auto's die het moeilijkst onder controle te houden zijn. Daarom hebben de makers voor dat jaar gekozen, om een zo uitdagend mogelijk racespel te leveren.  Je bestuurt dus klassieke raceauto's als de Lotus 49, de Brabham BT24, de Cooper-Maserati T81 en de Ferrari 312.


Toen de eerste versie van het spel in 1998 op de markt kwam was het even slikken voor de racegamers die dachten dat ze een potje digitaal konden racen. Volgens critici waren de auto's in het spel zelfs moeilijker te besturen dan de echte bolides uit die tijd.


Bij de hardcore racegamers die op zich op zoek zijn naar een zo groot mogelijke uitdaging sloeg de multiplayer-functie van het spel echter wel aan. Op internet ontstonden hele competities en ranglijsten, en fans programmeerden uitbreidingen voor het spel zodat er bijvoorbeeld andere auto's konden deelnemen.Zo verscheen er in 2004 een uitbreiding (mod) die de auto's uit 1965 aan het spel toevoegde en een jaar later volgde er een mod voor 1969. De auto's van dat jaar beschikken wel over vleugels en zijn dus eenvoudiger te besturen.


Gratis demo-versie
Een goed beeld van het spel krijg je door het bekijken van deze screenshots. Wie het spel eens wil uitproberen kan dat doen via een gratis demo die door de makers wordt aangeboden. Het betreft een demo uit 2004 die naats de originele demo een groot aantal uitbreidingen en verbeteringen bevat.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl