FANtv-nl-logo-mobile

DTM Race Driver 3 (TOCA Race Driver 3)

Zo goed als het racespel DTM Race Driver 3 is, zo slecht is zijn naam gekozen. Het deelnemen aan de DTM is namelijk maar een klein onderdeel van de game.In sommige landen komt het spel dan ook uit onder de naam TOCA Race Driver 3 en V8 Supercars 3. Want wat kun je niet in dit spel besturen? DTM-bakken natuurlijk, maar ook Formule Fordjes, rallywagens, trucks, karts en bolides uit de Formule 1 en de NASCAR. Met al deze auto's kun je races rijden. Iedere auto heeft zijn eigen besturing, zijn eigen weggedrag en zelfs zijn eigen motorgeluid. Alles klopt tot in detail. Een Formule Fordje reageert natuurlijk heel anders dan een Formule 1 auto, en een kart is heel wat lastiger te besturen dan een GT-sportwagen die als een huis op de weg ligt.


Ook met het schademodel is het dik in orde. Je hebt minder grip als je banden slijten, , met een defecte versnellingsbak is het moeilijk schakelen en schade aan je wielophanging is duidelijk te merken aan het weggedrag van de auto. Bij DTM Race Driver 3 moet je dus snel, maar ook met beleid rijden, want met botsen en beuken benadeel je ook jezelf.


Het realisme komt verder goed tot uiting als je het spel op het moeilijkste niveau wspeelt. Daarbij zal je zelf de auto tot in de puntjes moet afstellen om kans te maken op de overwinning.DTM Race Driver bevat 372 voertuigen, 11 circuits (waaronder Zandvoort) en meer dan 120 kampioenschappen in heel veel verschillende raceklassen. Je kan instappen in formule-auto's, rally, tourwagens, op ovals en zelfs in historische auto's. De Williams FW18, uit de jaren '90, Nelson Piquet's Williams FW11b uit de jaren '80, de Lotus 49 uit de jaren '60, en zelfs de Mercedes-Benz W25 "Zilver Pijl" uit de jaren '30 is present.


Gratis demo-versie
Om een goed idee van het spel te krijgen kun je hier enkele screenshots bekijken Enkele gratis demo-versies zijn hieronder te downloaden. De uitgebreide singleplayer demo (demo 2) plaatst je achter het stuur van de AMG Mercedes C-Klasse, Holden Commodore VZ en een wilde K500 Pro Baja Duneracer. Met deze stoere bolides kun je over Hockenheim, Philip Island en International Dirt Speedway scheuren.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl