FANtv-nl-logo-mobile

Superleague Formula. Voetbalclubs gaan racen

PSV is één van de circa 20 voetbalclubs die deel gaat nemen aan de Superleague Formula. Een nieuwe op de A1GP lijkende raceklasse.  De Superleague Formula is een nieuwe raceklasse die in 2008 voor het eerst in actie zal komen. De auto en de opzet van de klasse doen aan de A1GP denken. het grote verschil is dat hier geen landen tegen elkaar uitkomen, maar voetbalclubs (!).


De clubs
PSV, AC Milan, FC Porto en Olympiakos hebben hun deelname al toegezegd. Met clubs als  FC Barcelona, Valencia, Real Madrid, Inter, Olympique Lyon, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Schalke 04, Galatasaray, Anderlecht, Boca Juniors (Argentinië), Flamengo (Brazilië), Club America (Mexico), Shanghai Shenua (China) en Samsung Bluewings (Zuid-Korea) wordt nog gesproken. Clubs uit de VS en Engeland staan nog op het verlanglijstje. De clubs verbinden hun naam aan een auto, die in de kleuren van de club wordt gespoten. Kosten zijn er voor de club niet aan verbonden. Integendeel, ze krijgen een vergoeding voor het gebruik van hun naam en logo. Men wil met twintig auto's van start gaan.


Eerst zes, later zeventien races
Zes races moeten er het eeste jaar gehouden worden. Om de kosten te drukken zullen deze allemaal in Europa plaatsvinden. De organiastie wil in de toekomst echter groeien naar zeventien races per jaar, die ook op andere continenten worden verreden.

Gelijkwaardige auto's
Zoals ook bij de A1GP het geval is, zijn alle auto's die meedoen aan de Superleague Formula zijn straks gelijkwaardig. Deze zijn voorzien van een V12-motor die 750 pk lvert. Hiermee behoort de Superleague Formula tot de snelste raceklasses.Coureurs
Wie de coureurs gaan worden is nog niet bekend. Men streefte rnaar coureurs te laten rijden die uit het land of de regio van de voetbalclub komen. De auto van PSV zal dus waarschijnlijk door een Nederlandse rijder bestuurd gaan worden.


Op www.superleagueformula.com is alle informatie over deze nieuwe raceklasse te vinden.

Vergelijkbare artikelen