FANtv-nl-logo-mobile

Mitsubishi Ralliart in Central-Europe Rally

Team Repsol Mitsubishi Ralliart zal deelnemen aan de eerste Central-Europe Rally.


Na de teleurstelling van de afgelaste Dakar Rally 2008 zal het Mitsubishi Motors deelnemen aan de allereerste Central-Europe Rally.


De samenstelling van de vier deelnemende Repsol Mitsubishi Ralliart-equipes is ongewijzigd ten opzichte van de Dakar line-up. Woestijnridders Luc Alphand / Gilles Picard (Frankrijk), Hiroshi Masuoka / Pascal Maimon (Japan/Frankrijk), Stéphane Peterhansel / Jean-Paul Cottret (Frankrijk) en Joan 'Nani' Roma / Lucas Cruz (Spanje) gaan in de superproductie Pajero Evolution MPR13 deze nieuwe uitdaging aan.

Op zondag 20 april gaat de Central-Europe Rally van start in Boedapest, Hongarije. Het wedstrijdschema bestaat uit zeven etappes verdeeld over Hongarije en Roemenië, waarbij de finish op zaterdag 26 april zal plaatsvinden aan de oevers van het Balatonmeer in het westen van Hongarije. De totale af te leggen afstand is 3.061 kilometer, waarvan 1.570 kilometer aan tijdritten.


De Central-Europe Rally is niet bedoeld als vervanging van 'Le Dakar', die vanaf 2009 onbetwist het vlaggenschip blijft van de Dakar Series. Van deze nieuwe rally's, die verspreid over het seizoen zullen plaatsvinden, is de Centraal-Europa Rally de eerste die verreden zal worden.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl