FANtv-nl-logo-mobile

Mitsubishi Dakar Racer

Mitsubishi kondigt hun nieuwe rallyauto aan. Deze zal het merk vertegenwoordigen in de 2009 Dakar-rally, die dat jaar in Zuid-Amerika gehouden zal worden.


De volledig nieuwe crossover 'Racing Lancer' moet 35 jaar Lancer-succes gaan combineren met 25 jaar Pajero-heroïek. Als crossover van on-road & off-road rallykwaliteiten met personenauto- & SUV-eigenschappen is de Racing Lancer op een bredere doelgroep gericht dan zijn voorgangers, waarbij er tegelijk naar is gestreefd om de sportieve carrière van de Lancer een nieuwe impuls te geven.Met een sportief hatchbacksilhouet dat geïnspireerd is op de zojuist aangekondigde 5-deurs Lancer Sportback zal de Racing Lancer Mitsubishi's offensief in de personenautosector ondersteunen, net zoals in 2006 de vorige Pajero Evolution parallel aan de volgende generatie Pajero werd gelanceerd.


Doel: Dakar!
De Racing Lancer is een 'Super Production' cross-country rallyauto, die ontwikkeld is overeenkomstig de Groep T1-reglementen van de FIA (gemodificeerde cross-country rallyauto's). Het model voldoet ook aan de nieuwe regels die naar verwachting in 2010 van kracht worden.


Gesteund door een uiterst bemoedigende testperiode van de nieuwe motor – die de afgelopen maanden al diverse malen in wedstrijden is ingezet in de Pajero Evolution (MPR14) – is Mitsubishi Motors ervan overtuigd dat de Racing Lancer een hoofdrol zal gaan spelen in de 2009 Dakar-rally.

Vergelijkbare artikelen