FANtv-nl-logo-mobile

Will Power wint ook in St. Petersburg

Na de race in Sao Paulo heeft de Australiër Will Power ook de Indycar-race in de straten van St. Petersburg (Florida) gewonnen.


Hoewel Power al na de start de leiding had was het een zwaarbevochte zege in een spectaculaire race.


Snelste man op de baan was niet Will Power maar de Schot Dario Franchitti die twee maal uit het achterveld naar de koplopers moest rijden. Franchitti werd uiteindelijk vijfde.Direct na de start raakte Scott Dixon en Dario Franchitti elkaar, wat ervoor zorgde dat Franchitti terug viel naar de 23e plaats. Dixon had minder last van de aanvaring en nam in de vierde ronde zelfs de leiding op het stratencircuit van St. Petersburg.


Scott Dixon en Helio Castroneves waren in de openingsfase het snelst, en reden iets weg bij de rest. Op enige afstand volgden Will Power, Marco Andretti, Tony Kanaan en Justin Wilson.


In de 25e ronde ging Takuma Sato de bandenstapels in en veroorzaakte een neutralisatie. Toen de race weer van start ging namen Meira en Rafael Matos de leiding. Deze twee coureurs hadden gekozen voor een tweestop strategie en hadden nog geen stop gemaakt.De voormalige koploper Scott Dixon verspeelde zijn kansen door Mario Moraes te raken. Hierna moest hij zijn auto laten repareren. De Brit Dan Wheldon verliet kort daarna na een spectaculaire crash de wedstrijd. Zijn achterwielophanging en met volle snelheid torpedeerde Wheldon op drie wielen Mario Moraes.


Na de neutralisatie had Will Power weer de leiding gevolgd door Justin Wilson en EJ Viso. In de 65e ronde was er weer een neutralisatie omdat de Brit Mike Conway na contact met Rafael Matos de bandenstapels in vloog.


Na deze neutralisatie leidde Vitor Meira voor EJ Viso, Will Power, Justin Wilson, Ryan Briscoe, Scott Dixon, Helio Castroneves en Alex Tagliani. Meira moest nog een stop maken en viel weg, evenals EJ Viso die versnellingsbakproblemen kreeg. Tijdens de vierde neutralisatie raakte Scott Dixon de muur en viel uit.In de laatste 15 ronden moest Will Power aanvallen van Justin Wilson afslaan. Met succes, zodat Will Power met twee overwinningen ruim bovenaan staat in de Indycar.


Uitslag
1. Will Power (Aus) Dallara Honda
2. Justin Wilson (GB) Dallara Honda
3. Ryan Briscoe (Aus) Dallara Honda
4. Helio Castroneves (Bra) Dallara Honda
5. Dario Franchitti (GB) Dallara Honda
6. Alex Tagliani (Can) Dallara Honda
7. Danica Patrick (USA) Dallara Honda
8. Rafael Matos (Bra) Dallara Honda
9.Graham Rahal (USA) Dallara Honda
10.Tony Kanaan (Bra) Dallara Honda

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl