FANtv-nl-logo-mobile

Ferrari F360 Spider

De F360 Spider is de cabriolet versie van de F360 Modena, die in 1999 werd onthuld. Tim testte uit of je er ook pizza's mee kunt bezorgen.


De cabrio weegt 60 kilo meer dan die dichte versie, maar ze zijn voor de rest identiek: hetzelfde onderstel, hetzelfde interieur en dezelfde 40-kleps 3,6-liter V8-motor met 400 wild stijgerende paarden.


De "gewone" Modena is al onbetwistbaar één van de beste, zo niet de beste sportauto in dit melkwegstelsel. De 360 Spider gooit daar nog een schepje bovenop. Waarom? Eén woord: zintuigen. Bijvoorbeeld het motorgeluid: prachtig, diep grommend en hoog jankend, met een ultrahoge, metalige Formule 1-huil. In de open auto hoor je dat prachtige geluid extra goed.Het is opmerkelijk hoe weinig last je van de wind hebt. Het windschotje tussen de fraaie rolbeugels mag dan klein en vrij onopvallend zijn, deze verricht bergen goed werk. Voor de rest is de Spider verregaand identiek aan de coupé: dezelfde 40-kleps 3,6-liter V8-motor van 400 pk, hetzelfde onderstel en hetzelfde interieur. Door die 60 kg extra gewicht is de Spider natuurlijk wel langzamer. Nou ja... langzaam, hij is minder snel. De Spider knalt in 4,6 seconden naar de 100. Dat is slechts 0,1 seconde trager dan de dichterik. De topsnelheid is ongewijzigd. Om Ferrari te citeren "within a whisper of 300 km/h." Leuk idee trouwens om te proberen, 300 in een open auto....

Vergelijkbare artikelen