FANtv-nl-logo-mobile

Alfa GT Bertone

De Alfa GT Bertone is “die papa” van de Italiaanse GT's. In de jaren zeventig ontwierp Bertone al de beroemde GTV en hij heeft met deze GT ook weer een echt sexy auto ontworpen.


Stylingbureau Bertone is opgericht in 1912. In de jaren 20 werd Bertone een partner van Fiat en Lancia die ook in Turijn was gevestigd. In de jaren 50 maakten ze de eerste ontwerpen voor Alfa waarna in de jaren 70 deze prachtige Alf GTV onstond. In de latere jaren maakten ze ontwerpen voor de groten der arde waaronder Lamborghini en Ferrari.


Een sportwagen met een diesel is de laatste tijd mogelijk door de common-rail techniek. Veel vermogen en een laag verbruik. Aan de buitenkant is niet te zien dat deze gebruik maakt van een dieselkrachtbron.

Het uiterlijk van de Alfa GT is zeer krachtig. De voorkant is te herkennen door de bekende Alfa-grille. Da Alfa heeft een dikke achterkant met twee kleine achterlicht-units. Verder valt de dubbele uitlaat op.


Het weggedrag van deze Italiaan is indrukwekkend. De Alfa ligt zeer goed op de weg en onderstuur kent deze auto niet. De GT blijft moeiteloos in het juiste spoor en de besturing biedt ook heel veel gevoel.

Het interieur is wat je van een Italiaan verwacht. Qua ruimte zit je voorin goed in de GT, maar achterin is comfortabel zitten geen optie. De nieuwe GT heeft kleine stoeltjes achterin, alleen geschikt voor een kleine Tim en Tom. De bagageruimte daarentegen is heel bruikbaar. Als je de achterbank neerklapt krijg je een grote vlakke laadvloer.Geef je mening over deze auto!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl