FANtv-nl-logo-mobile

Aston Martin DB9

De Aston Martin DB9 is een bijzondere creatie. Deze auto is niet alleen geweldig om te zien, maar ligt ook fantastisch op de weg.


De grill is al jaren typisch voor het merk: zo'n gapende bek. De koplampen zijn wat ranker dan zijn voorloper de DB7. Verder heeft de DB9 een lange motorkap en kleine cabine, precies zoals een echte sportwagen moet zijn.


De DB9 heeft geen muf Engels Chesterfield  interieur, maar prachtig afgewerkt en modern. Daarnaast start je de auto niet met de sleutel, maar met een startknop. Als je deze knop indrukt dan wordt een schitterende V12 tot leven gewekt.


Oneerbiedig gezegd is deze motor twee aan elkaar geplakte Ford V6 blokken! Ford is tegenwoordig namelijk de eigenaar van dit merk. Toch is dat oneerlijk, want deze motoren worden met de hand gemaakt. Dit motorblok produceert een geweldig geluid.

Dat prachtige geluid komt doordat er bij 4000 toeren kleppen open gaan in de uitlaat waardoor je een open uitlaatsysteem krijgt. Niet alleen het geluid is indrukwekkend, maar ook de cijfers. Het blok produceert 450 pk bij 6000 toeren en 570 Nm aan koppel.


Het weggedrag van deze Brit is wat je mag verwachten van een auto uit deze klasse. Hij weegt weliswaar 1800 kilo maar de DB9 is prachtig in balans en reageert direct.Lijkt je een Aston ook wel wat, dan volgen hier de prijzen. Deze DB kost 210.000 euro. Mocht je dat te veel vinden dan kan je altijd nog voor de V8 Vantage gaan, deze instapper kost 147.000 euro. Heb je pakweg twee keer zoveel te besteden, ga dan voor de Vanquish S, die kost een kleine 360.000.


Voor die prijs koop je niet alleen een prachtige auto, maar ook een stuk historie. De naam van deze sportwagenbouwer ontstond in 1914 toen Lionel Martin op de Aston Clinton hillclimb zijn zelf gebouwde racer naar een overwinning stuurde. Aston Martin was geboren..De type-aanduiding DB komt van de vorige eigenaar David Brown. Zijn eerste DB one werd in 1950 geintroduceerd. Deze DB9 heeft in 2003 zijn voorganger, de DB7 vervangen.


Geef je mening over deze auto!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl