FANtv-nl-logo-mobile

Kia Opirus

Stel je kruist de Kia met een limousine, wat krijg je dan? De nieuwe Kia Opirus. Dit is een luxueuze zakenauto met een stijlvol voorkomen en een wegligging, die niet onder doet voor een limousine. 
De Opirus vertegenwoordigt het beste dat Kia te bieden heeft. Als je de auto ziet, zou je haast denken dat je met een dikke Mercedes te maken hebt. Niks is minder waar! De Opirus heeft een stijlvol voorkomen, waarmee Kia een serieuze aanval op het segment luxueuze zakenauto's doet.


Rijstijl
De Opirus rijdt als een limousine: rustig en stil. Hij beschikt over een verfijnde V6 benzinemotor met een inhoud van maar liefst 3,5 liter. Dit klinkt misschien uitnodigend om een eind mee te racen, maar daar is deze auto zeker niet voor bedoeld. Met een luxueuze en stijlvolle auto als de Opirus, moet je natuurlijk ook stijlvol rijden. De krachtbron is gekoppeld aan een moderne automatische vijftrapsautomaat, waarmee het ook mogelijk is om handmatig te schakelen. Je zult je zeker veilig voelen in deze auto. Er zitten maar liefst zes elektronische veiligheidssystemen ingebouwd: ABS, EBD-remkrachtverdeling, TCS-tractiecontrole, BAS-remassistent, ESP-stabiliteitscontrole en ECS-elektronische geregelde vering. Deze systemen zorgen ervoor dat de auto onder alle omstandigheden in het gareel blijft. Daarnaast heeft de Opirus uitgebreide kreukelzones en tien airbags die de inzittenden optimaal beschermen.


Interieur
Je bent omringd door een zee van ruimte en ook op het gebied van comfort ontbreekt het je aan niets. Alle luxe, die je je maar kunt wensen, is aanwezig: xenonverlichting, lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie, gescheiden climate control en parkeersensoren. Geloof het of niet: dit zijn geen optionele luxevoorzieningen, maar een greep uit de standaarduitrusting. Het navigatiesysteem en het verstelbare stuur mag je zeker niet uit het oog verliezen.


Exterieur en smoel
Deze luxe 'limousine' heeft een verfijnd, neoklassiek uiterlijk, wat zorgt voor een fraai voorkomen. Hij heeft veel weg van een Mercedes met de grille en zijn lampen. Van de zijkant gezien, lijkt het of je een Jaguar voor je neus hebt staan. De daklijn, die ver naar achteren doorloopt en met een boog afloopt naar het kofferdeksel, zorgt voor meer hoofdruimte voor de achterpassagiers. De afwerking van de portieren en de voor-en achterbumper van de Opirus is gedaan met een chroomstrip. Hetzelfde materiaal kun je terugvinden in de omlijsting van de zijruiten. De conclusie is duidelijk: de Opirus is een luxe limousine.


Bekijk deze test nog eens op video!www.kia.nlVergelijkbare artikelen

© FANtv.nl