FANtv-nl-logo-mobile

Ford Focus C-Max - Dynamische ruimtewagen

De Ford Focus C-Max is de MAV (Multi Activity Vehicle) variant binnen de 'Focus'-familie. Het is een bijzonder moderne auto die geschikt is voor mensen met een actieve levensstijl.De Focus C-max onderscheidt zich door een dynamische vormgeving, uitgebreide veelzijdigheid, maximaal comfort en betrouwbare rijkwaliteiten.


Rijgedrag
Deze auto is verkrijgbaar als aantrekkelijk geprijsde Ambiente, complete Trend, speciale Futura en luxe Ghia uitvoering. De nieuwe Ford Focus C-Max biedt de ideale combinatie tussen de ruimte en flexibiliteit van een MPV en de rijkwaliteiten van de inmiddels geroemde Ford Focus. Het resultaat: een ongeëvenaarde rijdynamiek in zijn klasse.


De grotere wielbasis in combinatie met de grotere stijfheid van de carrosserie en de montage van het subframe hebben ertoe geleid dat de Focus C-Max de nieuwe standaard stelt voor het segment. De benzine- en common-rail turbodieselmotoren van de Focus C-Max leveren goede prestaties, gecombineerd met een laag brandstofverbruik en lage gebruikskosten.


Interieur
De bedieningselementen zijn harmonieus ingedeeld en fraai afgewerkt. Er is veel aandacht besteed aan details, zoals zachte materialen, fraaie instrumentenclusters met metallicafwerking en leren stuurwiel met aluminium 'spaken'. Daarnaast is het design ook functioneel: de versnellingspook is in het dashboard gemonteerd en de optioneel verkrijgbare elektronische parkeerrem creëert extra ruimte voor de middenconsole.


De in-car-entertainment systemen bieden een keur aan mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor audiosystemen, geavanceerde navigatiesystemen en zelfs entertainment systemen voor de achterpassagiers.


De Ford Focus C-Max heeft als eerste auto ter wereld een officieel keurmerk gekregen voor het anti-allergeen interieur. Het is voor het eerst dat onafhankelijke, externe deskundigen verklaren dat het interieur van een auto volledig bestaat uit materialen die de kans op een allergische reactie tot een minimum beperken. En dat is goed nieuws voor automobilisten met een allergie.


Exterieur en smoel
De Ford Focus C-max is vormgegeven met moderne, strakke lijnen, robuuste bumpers en grille, stoere koplampen en hooggeplaatste, expressieve achterlichten. De strakke en kenmerkende lijn die van bumper tot bumper loopt, geeft een dynamisch effect. Ook over de aërodynamica is nagedacht, zoals bijvoorbeeld de korte, lage neus, sterk schuin geplaatste voorruit, aflopende daklijn en geïntegreerde achterspoiler. Daarnaast geven de hoge portieren een gevoel van vertrouwen en veiligheid.


De C-max is verkrijgbaar vanaf € 20.995,-.
Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl