FANtv-nl-logo-mobile

Alfa Romeo 156

De Alfa Romeo kan met alle recht gekenmerkt worden als typisch Italiaans vakmanschap. Kracht, prestaties, controle en veiligheid staan centraal bij dit automerk. De Alfa 156 rijdt net zo goed, als hij eruit ziet.Alfa Romeo is al vanaf de oprichting actief in de racerij en heeft daar zeker zijn sporen verdiend. Dit is ook duidelijk merkbaar in de rij-eigenschappen en de uitstraling.


Rijgedrag
De Alfa 156 beschikt over een gamma van zeven verschillende motoren, geschikt voor iedere rijstijl. Er zijn drie diesel-en vier benzineversies. De legendarische wegligging garandeert een hoog niveau aan actieve veiligheid. De auto reageert direct bij het sturen, terwijl de wielen hun grip behouden. Op minder vlakke wegen zorgt het veersysteem dat de oneffenheden in het wegdek nauwelijks merkbaar zijn. Het ABS-remsysteem is uitgevoerd met actieve sensoren en een dubbele bekrachtiger, wat garant staat voor een minimale remweg.


Voor de permanente bewaking van het weggedrag zijn de nieuwste elektronische systemen beschikbaar, zoals ASR om tractieverlies bij het accelereren te voorkomen of ESP, een dynamische stabiliteitsregeling om de auto te corrigeren wanneer deze door overmatig onder- of overstuur dreigt uit te breken. Samen met geavanceerde accessoires, zoals de regensensor die automatisch de ruitenwissers activeert, of de koplampsproeiers in de bumper, zorgen deze voorzieningen ervoor dat de bestuurder zich helemaal op het rijden kan concentreren.


Interieur
De nieuwe interieuruitrustingen maken het reizen in de nieuwe Alfa 156 en 156 Sportwagon nog aangenamer, met volledig behoud van het karakter van een échte Alfa Romeo. Zo zijn de inmiddels klassieke ronde kappen op de snelheidsmeter en toerenteller een eerbetoon aan de modellen die Alfa Romeo's roemrijke historie hebben geschreven.


Onderweg geeft de auto niet alleen informatie via de tripcomputer over bijvoorbeeld snelheid, maar worden ook eventuele storingen gemeld, compleet met aanwijzingen om ze te verhelpen. De geïntegreerde radio en de automatische 'bi-zone' airconditioning bevinden zich in de middenconsole, waar ze gemakkelijk bereikbaar zijn.


Exterieur en smoel
De elegante en sportieve lijnen, die typisch zijn voor het automerk, zijn gevormd door design-maestro Giugiaro. Het nieuwe front straalt volop kracht en dynamiek uit met de nieuw gestileerde Alfa grille en het V-vormige motorkapprofiel dat de high-tech koplampen accentueert. De koplampen hebben ook nieuw uiterlijk gekregen tijdens de facelift. Deze zien er niet alleen fraaier uit, maar staan ook garant voor een extra grote lichtopbrengst. De bumper sluit vloeiend aan op de rest van de carrosserie en benadrukt het compacte, sportieve uiterlijk van de auto, net als de nieuwe 16" en 17" lichtmetalen velgen. De carrosserie wordt aan de voor- en achterzijde bekroond door het klassieke Alfa Romeo embleem: een symbool van stilistisch en constructief meesterschap.

   Vergelijkbare artikelen