FANtv-nl-logo-mobile

Auto verkopen? Met deze tips is succes verzekerd

Hoeveel brengt jouw auto op? Dat hangt af van de wijze waarop je hem wil verkopen. Dit kan op twee manieren. Heb je bij een autogarage de auto van je dromen gevonden, dan kan je je oude auto daar vaak inruilen tegen de nieuwe. Meestal moet je dan nog wel geld bijbetalen, zeker als het een nieuwe auto betreft. Daarnaast kan je je auto zelf verkopenVaak levert je dit nog veel op.

auto-zelf-verkopen

De voor- en nadelen van inruilen tegen een nieuwe auto
Wil je je oude auto inruilen tegen een nieuwe bij de garage? Dan heb je niet zo’n goede onderhandelingspositie als wanneer je hem zelf verkoopt. De garagehouder kan een mooie prijs voor je huidige auto betalen. Maar het betekent vaak wel dat je weinig tot geen korting op de nieuwe auto krijgt. Anderzijds scheelt het je veel werk. Je hoeft geen advertentie aan te maken en je hoeft niet te wachten op eventuele kopers.

De voor- en nadelen van zelf verkopen
Wie zijn auto zelf verkoopt, kan er nog meer geld voor krijgen dan bij de garage. Als je je nieuwe auto vervolgens bij een dealer koopt, kan je daar ook nog korting op krijgen. Dubbele winst dus. Nadeel is wel dat je alles zelf moet regelen. En het kost wat tijd. Afspraken maken met potentiële kopers, testritten laten uitvoeren en onderhandelen. Stel van tevoren voor jezelf een minimale prijs vast. Dan loop je geen kans om je auto tegen een te lage prijs te verkopen. Is de koop rond, dan moet de auto nog worden overgeschreven op naam van de koper. Vergeet niet het vrijwaringsbewijs aan te vragen. Hiermee toon je aan dat de auto niet meer in je bezit is.

Tips bij het kopen van een tweedehands auto
Is je auto eenmaal verkocht, dan kan je gaan kijken voor een nieuwe. Een tweedehands auto is vaak een stuk goedkoper dan een nieuwe. Let wel op de staat van de tweedehands auto. Zijn de banden allemaal van hetzelfde merk, zijn de onderdelen nog origineel? Hoe ziet het er onder de motorkap uit? Is de distributieriem nog heel? Werken de remmen nog goed en start de auto gemakkelijk? Dan heb je een goede koop. Veel plezier met je nieuwe auto!

Tags: Autoverkoop, verzekering

© FANtv.nl